Site icon inRoman.ro

„Șah mat” de la doi ofițeri de poliție nemțeni

sah politie 1

Locurile III și IV a Campionatului de șah organizat de Ministerul Afacerilor Interne desfășurat în perioada 02-08 aprilie 2017, au fost “confiscate” de doi ofițeri de poliție din cadrul IPJ Neamț. Ofițer specialist în cadrul Serviciului de Investigarea Criminalității Economice, subcomisarul de poliție Axinia Adrian s-a clasat pe locul III, iar fratele acestuia, subcomisarul de poliție Axinia Florin, împuternicit șef Secție de Poliție Rurală Ion Creangă, a câștigat locul IV, în aceeași competiție. Cele două premii reprezintă, pentru ambii ofițeri, apogeul unei pasiuni insuflate cu dragoste de tatăl acestora, încă de la vârsta de cinci ani.

Din timpul școlii, aceștia au participat la competiții de șah pe echipe, fiind antrenați în cadrul Clubului Copiilor din Roman de profesorul Labău Cezar, fapt ce a condus la obținerea premiului I și II, în cadrul concursurilor organizate la nivel zonal, județean sau național. Pe parcursul carierei profesionale, cei doi ofițeri de poliție nu au putut fi detronați de pe locurile I și II la diverse concursuri sportive organizate de IPJ Neamț, dar și în cadrul competiției organizate de Ministerul Apărării Naționale în acest an, prin Batalionul 634 Infanterie “Petrodava” Piatra Neamț. La acest concurs de șah organizat cu ocazia “Zilei Forțelor Terestre”, la care au fost invitate toate structurile Ministerului Afacerilor Interne, din județul Neamț, subcomisarul Axinia Adrian a obținut primul loc, clasând astfel IPJ-ul în fruntea clasamentului la jocul minții”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Neamț.

Ofițerul de investigarea criminalității economice a concluzionat că tabla de șah ne pune în postura de a lua decizii corecte într-un timp relativ scurt, dezvoltă capacitatea de a preveni consecințele acțiunilor și recomandă acest joc copiilor, declarând deschis dorința de a iniția cât mai mulți copii în tainele acestui joc minunat și constructiv.

Șahul contribuie la îmbunătățirea reală a performanțelor școlare, a comportamentului și judecății la copii, putând fi un prieten adevărat al acestora ce poate înlocui cu succes tableta, telefonul sau calculatorul”, a precizat subcomisarul Adrian Axinia.

Exit mobile version