Site icon inRoman.ro

Generația de mâine promite: peste 300 de premii la Gala Excelenței în Educație

Gala Excelentei in Educatie 0259

Peste 300 de elevi și profesori au fost premiați miercuri, 17 mai, de administrația locală, în cadrul Galei de Excelență în Educație. Evenimentul a avut loc în sala mare a Primăriei Roman, loc ce s-a dovedit – la fel ca și în anii precedenți – neîncăpător pentru toții olimpicii și cadrele didactice care îi pregătesc. Au fost premiați 268 de elevi de la toate unitățile de învățământ din municipiul Roman, inclusiv sportivii legitimați la Clubul Atletic Roman. Totodată, au fost premiați 154 de profesori și antrenori coordonatori.

De câțiva ani buni, într-o anumită zi din an, o zi de gală, avem prilejul să ne bucurăm sărbătorind cele mai strălucite minţi din şcolile Romanului. Premiile pe care le primiţi astăzi reprezintă o recompensă a eforturilor voastre de a dovedi părinţilor, profesorilor şi colegilor, dar mai ales vouă înşivă, că sunteţi cei mai buni dintre cei buni, că reprezentaţi elita învăţământului romașcan. Vă doresc să aveţi energia şi îndrăzneala de a fi mereu primii în ceea ce vă propuneți. În viaţă poţi avea foarte multe lucruri, dar educaţia este printre singurele pe care nu ţi le poate lua nimeni. Unul din marii gânditori ai antichităţii, Aristotel, afirma, încă de acum mai bine de două milenii, că ”educaţia este cea mai bună provizie pe care o poţi face pentru bătrâneţe”, de aceeea vă îndemn să vă faceți multe provizii încă de pe acum. Vreau să va asigur pe toți de profundul meu respect şi îmi exprim întreaga disponibilitate pentru ca, împreună, să găsim cele mai bune soluţii pentru ca învăţământul romașcan să performeze în continuare”, le-a transmis primarul Lucian Micu înainte de a începe premierea.

Tot înainte de premiere a urcat pe scenă și cel care a gândit și implementat actualul format al Galei Excelenței în Educație, deputatul Laurențiu Leoreanu.

Nu se putea să fie o gală a excelenței în educație și să nu fiu și eu prezent. Vreau să vă salut și să vă felicit pentru rezultatele frumoase, pentru că aveți o preocupare selectă, o preocupare care ține de ascuțirea minții. Sunteți printre cei mai performanți, iar Romanul dovedește an de an că este un loc în care se formează minți deosebite, caractere puternice, oameni care pot deveni cu totul și cu totul deosebiți pentru societate și mi-aș dori și pentru comunitatea noastră. Îl felicit pe domnul primar Lucian Micu că duce mai departe și continuă această gală a excelenței în educație. Școala rămâne, cred, cea mai importantă preocupare a societății. Pentru că cea mai importantă investiție este aceea în minte; degeaba investești în diferite lucruri, dacă nu investești în minte, mâine nu vei putea să beneficiezi de acele lucruri. Această gală a copiilor care învață în Roman, a cadrelor didactice, a personalului didactic auxiliar și nedidactic, a întregii școli romașcane rămâne un lucru important pe agenda comunității locale. Romanul este recunoscut în România și în Europa și acest lucru se întâmplă și datorită dumneavoastră, celor care aduceți performanța acasă, aici, la Roman”, a afirmat fostul primar al municipiului.

Cei premiați miercuri au primit diplome și sume de bani. În fiecare an, aproape jumătate din bugetul alocat zilelor municipiului reprezintă premii pentru elevi și profesori. Listele complete cu elevii și profesorii premiați le regăsiți mai jos.

Elevi premiaţi la faza naţională și județeană a olimpiadelor și la concursurile naționale – 2017

Profesorii coordonatori ai elevilor

Gala Excelentei in Educatie 0259
Exit mobile version