Site icon inRoman.ro

„Roman 2020” – Dezvoltarea orașului din fonduri europene continuă

Lucian Micu conferinta de presa 1565

Dezvoltarea orașului prin proiecte cu finanțare europeană reprezintă o soluție pe care Lucian Micu, actualul primar al Romanului, o pune în aplicare, mai ales în condițiile în care administrația locală nu a a majorat în ultimii ani taxele și impozitele locale, iar alocările de la bugetul de stat, dar și cele de la Consiliul Județean Neamț, nu acoperă necesarul de fonduri pentru investiții. Mai multe proiecte, ce acoperă domenii dintre cele mai diverse, sunt pregătite pentru exercițiul bugetar actual al Uniunii Europene și așteaptă finanțările. Banii europeni vor fi folosiți pentru a acoperi o serie de investiții necesare, ce vor duce la creșterea confortului, la un oraș mai sigur, mai frumos, mai ofertant.

Lamentarea nu este o soluție. Să te plângi că nu ai fonduri nu este un comportament normal pentru un primar din secolul al XXI-lea. Trebuie să construim pe termen lung, racordați la realitățile europene. Este adevărat că PSD, care conduce Consiliul Județean Neamț, nu sprijină și nu acordă finanțări Romanului, dar, la fel de adevărat este și că putem să găsim rezolvări în altă parte, fără să mărim, de exemplu, taxele și impozitele locale. Fondurile europene reprezintă o soluție în acest sens, iar în următorii ani, multe proiecte se vor dezvolta cu această sursă de finanțare. Important este că avem în primărie o echipă de specialiști, care știe să să întocmească proiecte și am siguranța că orașul se va dezvolta și cu ajutorul fondurilor europene, nerambursabile.

Lucian Micu, primarul municipiului Roman

Principalele proiecte depuse, aflate în diverse stadii, de către echipa din Primăria Roman

Opt blocuri de locuințe intră în reabilitare termică

Peste 1,4 milioane de euro pentru amenajarea Parcurilor ”Zăvoi” și ”Jora”

Casa Celibidache va deveni un spațiu al artelor

Romanul va avea un muzeu al personalităților locale

Restaurarea, consolidarea, protecția și conservarea clădirii destinate ”Muzeului personalităților romașcane”, proiect cu o valoare de 863.264 euro, urmărește:

Proiecte pentru prevenirea abandonului școlar

Două proiecte are pregătite municipalitatea romașcană, care să ducă la scăderea ratei abandonului școlar. „Împreună pentru viitorul tău!” este un proiect destinat copiilor, prin care se urmărește prevenirea abandonului școlar timpuriu și promovarea accesului egal la învățământul preșcolar, primar și secundar de calitate. În proiect vor fi cuprinși 447 de copii și tineri din Județele Iași și Neamț și 65 de profesori, care vor fi formați pentru implementarea unor servicii educaționale de calitate, orientate pe nevoile elevilor.

Cel de-al doilea program, „Noi TOŢI vrem la ŞCOALĂ!”, urmărește să ofere programe educative copiilor care au părăsit timpuriu școala sau care sunt expuși abandonului. Aceștia, părinții lor, cadrele didactice, vor fi consiliați și sprijiniți pentru a relua școala.

Sistemul de iluminat public, modernizat și extins

Instituțiile publice, încălzite din surse alternative

Alte proiecte cu finanțare europeană:

acest articol este un advertorial
executat de Centrul Media Nord Est la comanda Partidului Național Liberal filiala Neamț
Exit mobile version