Orașul uitat – Fonduri europene pentru restaurare şi conservare: au fost depuse 298 de proiecte, circa jumătate – respinse. Vezi ce contracte de finanţare s-au semnat

73

La primul apel de proiecte pe Programul Operaţional Regional 2014-2020 (POR), Axa prioritară 5 – Îmbunătăţirea mediului urban şi conservarea, protecţia şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, desfăşurat anul trecut, au fost depuse 298 de proiecte, cu o valoare solicitată de circa 3,2 miliarde lei, potrivit unui răspuns trasmis de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene. Dintre acestea, până pe 15 mai au fost respinse 139 de proiecte, cu o valoare solicitată de 1,57 miliarde lei. Restul sunt în evaluare, până acum fiind semnate doar câteva contracte de finanţare. Rămâne de văzut dacă Ministerul va lansa şi al doilea apel de finanţare, în cazul în care rămân bani.

Proiectele depuse în cadrul Apelului de proiecte POR/2016/5/5.1/1 se află în proces de evaluare, selecţie şi contractare. Au fost depuse 298 de proiecte, a căror valoare solicitată este de 3.241,04 mil lei. Dintre acestea, până în acest moment, 139 proiecte au fost respinse în etapa de conformitate administrativă şi eligibilitate, valoarea lor solicitată fiind de 1.575,87 mil.lei.

Având în vedere că celelalte proiecte, respectiv 159 (cu o valoare solicitată de 1.665,17 mil.lei) se află în proces de evaluare, vă comunicăm că sumele relevante aferente acestor proiecte vor fi stabilite în etapa de contractare, se arată în răspunsul trimis de MDRAPFE.

Pe data de 25.03.2016 a fost lansat Apelul de proiecte POR/2016/5/5.1/1, cu o alocare financiară totală de 1.199,78 mil.lei.

Deocamdată nu se ştie dacă va fi un al doilea apel pentru finanţări pe această axă.

Citește articolul integral aici!

Acest articol a fost realizat în cadrul programului ”Orașul uitat. Dă viață monumentelor!”, derulat de Freedom House România, în parteneriat cu HotNews.ro, înRoman.ro, Viața Liberă, Info Sud-Est, Vrancea24.ro, Ziarul de Iași, BanatulAZI, Știri din Banat, Expres de Banat.

Sursă justitiecurata.ro
Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookies, altfel nu merge. Presupunem că doriți să-l vizitați în continuare, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptVezi mai mult