Site icon inRoman.ro

”Cartea neagră a administrației la Consiliul Județean”

Laurentiu Dulama Ionel Arsene Ion Asaftei

Consilierii județeni ai PNL au elaborat o ”cartea neagră a administrației PSD – ALDE – PMP la Consiliul Judeţean Neamt”. Documentul trimis presei are două părți, una în care sunt explicate situațiile pentru care PNL consideră administrarea județului ca fiind neperformantă și a doua parte, în care sunt anexate documente pe care consilierii PNL le pun la dispoziție în sprijinirea afirmațiilor lor (atașate la finalul articolului).

Situațiile expuse de membrii opoziției din Consiliul Județean (CJ) au fost relatate, la momentul respectiv, și de presă.

Primul an de administrație locală PSD – ALDE – PMP din mandatul 2016 – 2020 (4 iulie 2016 – 4 iulie 2017) a fost anul disprețului față de cetățenii județului Neamț. Un an caracterizat prin: încălcarea legii, achiziţii publice controversate, angajări cu dedicaţie la unităţi subordonate CJ, schimbări din funcţii de conducere după criterii politice, lipsă de viziune şi strategie, repartizarea banilor publici strict după criterii politice.” – comunicat de presă PNL Neamț

Consilierii Partidului Național Liberal au readus în atenție programul “cornul şi lapte” 2016. Aceștia au calculat că, din cauza licitației întârzâiate, cei peste 50.000 de elevi din județ nu au beneficiat de facilitățile programului aproximativ 60 de zile. Ca sprijin pentru afirmația lor este o corespondență cu Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice.

Liberalii vorbesc și despre modul în care s-au alocat sumele către primăriile din județ.

În şedinţa extraordinară a Consiliului Județean Neamț, din data de 13 decembrie 2016, la propunerea consilierului județean Ionel Arsene (președinte PSD Neamț̦), s-au repartizat sumele după cum urmează: localitatea cu cel mai mare scor PSD – Oniceni (86,86%) – a primit cea mai mare sumă şi anume 300.000 lei; localitatea cu al doilea scor pentru PSD – Grumăzești (77,55%) – a primit a doua sumă şi anume 200.000 lei; următoarea localitate ca rezultat pentru PSD – Pâncești (76,19%) – a primit 100.000 lei.  Primele zece localități cu cele mai bune rezultate pentru PSD au primit fiecare cel puțin 100.000 lei. Populația stabilă rezidentă, conform recensământului din 2011, a celor trei localități enumerate mai sus este de 9.920 locuitori și reprezintă 2,1% din populația județului. Aceste localități au primit mai mult decât cele 25 de localităţi conduse de primari liberali, incluzând şi municipiile Piatra Neamţ şi Roman, în care locuiește aproximativ 46% din populația județului. Concluzionând, repartizarea sumelor a fost făcută exclusiv pe criterii politice și de performanță PSD în alegeri. Localităţilor conduse de primari liberali însumează peste 46% din populaţia judeţului și au primit circa 10% din suma totală.” – comunicat de presă PNL Neamț

Consilierii PNL nu au uitat nici subiectul Târgul de Crăciun.  Aceștia susțin că ceea ce s-a întâmplat cu acest eveniment a fost „jaf la drumul mare”, reclamând sumele prea mari cu care s-au achiziționat casuțele de lemn, corpurile de iluminat decorative și serviciile contractate.

Ce mai reclamă consilierii PNL: lipsă de profesionalism, post creat şi angajare cu dedicaţie la Complexul Muzeal Județean  (director adjunct de marketing), schimbarea mangerilor la instituțiile de cultură subordonate CJ Neamț și preşedintele Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară ECONEAMŢ, cel puţin incompatibil.

Consilierul judeţean PSD Eduard Corduneanu a fost declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate (ANI) pe data de 21 martie 2017. Romaşcanii ştiu că societatea ROSSAL SRL, care colectează deşeurile menajere în municipiul Roman, aparţine domnului Eduard Corduneanu. Acesta, prin interpuşI, o conduce chiar dacă este preşedintele ADI EcoNeamt. Soţia distinsului consilier judeţean, în conformitate cu declaraţia de avere (care se poate regăsi pe site-ul ANI, completată la data de 05.04.2016), a avut relaţii contractuale cu SC ROSSAL SRL şi a încasat de la societate suma de 55.897 lei.” – comunicat de presă PNL Neamț

O altă nemulțumire a liberarilor privește desemnarea în Consilii de Administrație (CA) și Adunări Generale ale Acționarilor a reprezentanților PNL. Liberalii au câte un reprezentant doar în trei CA, la unități de învățământ special și la Complexul Muzeal Judeţean Neamţ.

La câteva ore distanță a venit și o replică din partea președintelui Consilului Județean Neamț, Ionel Arsene.

Cu mare regret constat lipsa oricărui simț al realitații al acestor domni care nici acum nu și-au înțeles menirea de aleși județeni. Înșiruirea de acuzații fără fundament transmisă presei de către Partidul Național Liberal este de departe cea mai penibilă abordare politică ce mi-a fost dat să o întâlnesc vreodată. Mă așteptam, având în vedere statutul domniilor lor, să facă aceste reproșuri în ședințele Consiliului Județean sau în cadrul comisiilor de specialitate din care fac parte, dar așa cum putem cu toții constata de un an de zile, consilierii PNL pur și simplu nu se pot obișnui cu statutul lor și aleg să-și abordeze mandatele intr-un mod absolut pueril. Grupul consilierilor cu doar o singură inițiativă legislativă în Consiliul Județean Neamț într-un an întreg terfelește munca a zeci de oameni fără nicio reținere în speranța că își pot ascunde lipsa de viziune, nepriceperea și dezinteresul față de treburile județului. Nu voi ocupa timpul angajaților Consiliului Județean și al meu pentru a demonta acuzațiile aduse ci mă voi prezenta în perioada urmatoare în fața nemțenilor cu un raport de activitate detaliat în care voi arăta rezultatele muncii depuse de mine și echipa mea în acest prim an de mandat.

Ionel Arsene, președinte CJ Neamț

Exit mobile version