Site icon inRoman.ro

Canicula bagă autoritățile în ședință

canicula caldura

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteo de tip cod galben pentru județul Neamț, în intervalul miercuri, 2 august – joi, 3 august, vizând intensificarea valului de căldură, caniculă și disconfort termic accentuat. Disconfortul va fi ridicat, iar maximele termice se vor situa, în general, între 35 – 37 grade.

”În acest context, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat planul de măsuri de diminuare a efectelor negative cauzate de caniculă. Primăria municipiului Roman, cu sprijinul Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență, a amenajat cinci spaţii, dotate cu aparatură de climatizare şi recipiente cu apă potabilă. Cetăţenii care întâmpină probleme cu căldura, pot primi asistenţă în următoarele puncte: Farmacia Richter din Anton Pann, Farmacia Stejara din Smirodava, Farmacia Hygeea din Favorit, Dispensarul 1 de vis-a-vis de Poliţie şi Hotelul din Piaţa Centrală.” – comunicat Primăria Roman

Tot din cauza caniculei, pentru miercuri, 2 august, începând cu ora 09.00, prefectul Vasile Panaite a convocat ședința extraordinară a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Neamț în care vor fi analizate și adoptate o serie de măsuri specifice.

Recomandări privind protecţia populaţiei pe timpul caniculei:

Exit mobile version