Orașul uitat – Ce clădiri monument istoric în stare de degradare se află în administrarea RAAPPS în București. Regia spune ca a început demersurile pentru reabilitarea lor

131

11 clădiri din București aflate în administrarea RAAPPS (Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat) sunt în stare de degradare, necesitând lucrări de reabilitare a fațadelor, 7 dintre acestea fiind clădiri monument istoric, potrivit unui răspuns furnizat de instituție la solicitarea Justițiecurată.ro. Unele dintre acestea se află 100% în administrarea RAAPPS, iar Regia spune că a întreprins deja demersuri pentru reabilitarea fațadelor acestora, în timp ce pentru altele este necesar acordul coproprietarilor pentru reabilitare.

Imobilele RAAPPS ale căror fațade necesită lucrări de renovare sunt:

– clădirea din strada Stavropoleos nr. 6 – actualul sediu al Autorității Electorale Permanente. Clădirea este monument istoric (construită la sfarțit de secol XIX – început de secol XX) și a găzduit, în trecut, Banca de Credit Român.

– clădirea din strada Eugen Carada nr. 1 și strada Eugen Carada nr. 3 – sediul Biroului de carte funciară Sector 1. Clădirea este monument istoric construit în anul 1910 și este sediul fostei Bănci de Comerț Exterior.

Citește articolul integral aici!

Acest articol a fost realizat în cadrul programului ”Orașul uitat. Dă viață monumentelor!”, derulat de Freedom House România, în parteneriat cu HotNews.ro, înRoman.ro, Viața Liberă, Info Sud-Est, Vrancea24.ro, Ziarul de Iași, BanatulAZI, Știri din Banat, Expres de Banat.

Sursă justitiecurata.ro
Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookies, altfel nu merge. Presupunem că doriți să-l vizitați în continuare, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptVezi mai mult