Orașul uitat – Ce clădiri monument istoric în stare de degradare se află în administrarea RAAPPS în București. Regia spune ca a început demersurile pentru reabilitarea lor

87

11 clădiri din București aflate în administrarea RAAPPS (Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat) sunt în stare de degradare, necesitând lucrări de reabilitare a fațadelor, 7 dintre acestea fiind clădiri monument istoric, potrivit unui răspuns furnizat de instituție la solicitarea Justițiecurată.ro. Unele dintre acestea se află 100% în administrarea RAAPPS, iar Regia spune că a întreprins deja demersuri pentru reabilitarea fațadelor acestora, în timp ce pentru altele este necesar acordul coproprietarilor pentru reabilitare.

Imobilele RAAPPS ale căror fațade necesită lucrări de renovare sunt:

– clădirea din strada Stavropoleos nr. 6 – actualul sediu al Autorității Electorale Permanente. Clădirea este monument istoric (construită la sfarțit de secol XIX – început de secol XX) și a găzduit, în trecut, Banca de Credit Român.

– clădirea din strada Eugen Carada nr. 1 și strada Eugen Carada nr. 3 – sediul Biroului de carte funciară Sector 1. Clădirea este monument istoric construit în anul 1910 și este sediul fostei Bănci de Comerț Exterior.

Citește articolul integral aici!

Acest articol a fost realizat în cadrul programului ”Orașul uitat. Dă viață monumentelor!”, derulat de Freedom House România, în parteneriat cu HotNews.ro, înRoman.ro, Viața Liberă, Info Sud-Est, Vrancea24.ro, Ziarul de Iași, BanatulAZI, Știri din Banat, Expres de Banat.

Sursă justitiecurata.ro
Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.