Orașul uitat – Galaţi: Ultimul hangar al aviaţiei militare ar putea fi demolat de Primărie pentru a face loc unui parc

115

Singura dovadă că oraşul Galaţi a existat, cândva, pe harta aviaţiei româneşti – ultimul hangar al aviaţiei militare – ar putea fi ras de pe faţa pământului, aşa cum au fost demolate, în 2013, hangarele aeroportului civil. Impozanta construcţie, situată la intersecţia străzilor Basarabiei – Anghel Saligny, slujeşte acum pe post de service auto Serviciului Public de salubritate Ecosal, iar în loc de avioane adăposteşte maşini şi pubele de gunoi. Primăria vrea să amenajeze acolo un parc.

Primăria municipiului Galaţi susţine că nu a luat încă o decizie irevocabilă privind păstrarea sau demolarea hangarului. „Analizăm cel puţin trei posibilităţi de dezvoltare a zonei”, ne-a declarat primarul oraşului, Ionuţ Pucheanu.

La finele anului trecut, Primăria municipiului Galaţi a încredinţat firmei Proiect SA două contracte, în valoare totală de 93.780 de lei fără TVA, pentru realizarea unor studii de fezabilitate. Prima documentaţie vizează relocarea Serviciului Public de Ecosal la marginea oraşului, iar cealaltă – amenajarea unui parc pe locul unuia dintre punctele de lucru Ecosal, situat la intersecţia străzii Basarabiei cu strada Anghel Saligny.

Ce vrea Primăria Galaţi

„Având în vedere suprafaţa redusă a spaţiilor verzi din municipiul Galaţi, zona fiind în prezent degradată, este necesară amenajarea unui parc care să asigure creşterea suprafeţei de spaţiu verde amenajat pe locuitor, crearea unei atmosfere vii a spaţiului verde, diversificarea opţiunilor de agrement şi socializare a locuitorilor din zonă şi nu numai”, argumentează Primăria în caietul de sarcini al achiziţiei publice pentru documentaţia viitorului parc. Concret, municipalitatea vrea ca proiectul parcului să cuprindă: fântână arteziană, alei pietonale, spaţii de joacă pentru copii pe categorii de vârste (tobogane, leagăne, căţărătoare), bănci, coşuri de gunoi, cişmele, rastel pentru biciclete, spaţiu pentru vârstnici dotat cu mese şi scaune, grup sanitar, reţea de iluminat, amenajare peisagistică şi sistem de irigaţii.

Citește articolul integral aici!

Acest articol a fost realizat în cadrul programului ”Orașul uitat. Dă viață monumentelor!”, derulat de Freedom House România, în parteneriat cu HotNews.ro, înRoman.ro, Viața Liberă, Info Sud-Est, Vrancea24.ro, Ziarul de Iași, BanatulAZI, Știri din Banat, Expres de Banat.

Sursă justitiecurata.ro
Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookies, altfel nu merge. Presupunem că doriți să-l vizitați în continuare, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptVezi mai mult