Orașul uitat: Constanța – La doi ani după reabilitarea cu fonduri europene, străzile din centrul istoric s-au deteriorat din cauza traficului auto intens. Primăria vrea să redea zona pietonilor

102

La numai doi ani după reabilitarea cu fonduri europene, o investiție de 38 milioane lei, dalele de pe străzile din centrul istoric al Constantei au început să sară, iar locul arată ca după bombardament. De vină este traficul rutier, spun autoritătile. După pavare, Primăria Constanța nu a restricționat circulația mașinilor în zona, deși acest tip de pavaj este destinat în principal circulației pietonale. Abia acum administrația locală a pus în dezbatere un proiect pentru restricționarea traficului auto, care ar putea fi pus în aplicare din toamnă. Primarul Decebal Făgădău a declarat pentru justitiecurata.ro că lucrarea se află în garanție, iar reparațiile vor fi făcute după ce zona va fi pietonală.

În anul 2013 au început lucrările de reabilitare a centrului vechi al Constanței. În urma proiectului, zona veche a orașului a fost transformată semnificativ, iar zona s-a umplut rapid de cafenele, terase, restaurante și puburi, o parte din clădiri au fost reabilitate, iar centrul istoric a prins viață.

Proiectul de reabilitare s-a numit Reamenajarea integrată a zonei pietonale din centrul istoric al municipiului Constanţa și a fost accesat prin POR – fonduri structurale, având un buget total de aproximativ 38 de milioane de lei, dintre care 24,5 milioane de lei au reprezentat finanțarea europeană. Obiectivul general al proiectului a fost ”realizarea unei structuri rutiere adaptate cu precădere la circulația pietonală, mobilarea zonei cu mobilier urban în stilul arhitectonic Art-Nouveau și crearea rețelei de canalizare pluvială și iluminat public”. Proiectul a fost finalizat în prima jumătate a anului 2014.

Citește articolul integral aici!

Acest articol a fost realizat în cadrul programului ”Orașul uitat. Dă viață monumentelor!”, derulat de Freedom House România, în parteneriat cu HotNews.ro, înRoman.ro, Viața Liberă, Info Sud-Est, Vrancea24.ro, Ziarul de Iași, BanatulAZI, Știri din Banat, Expres de Banat.

Sursă justitiecurata.ro
Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookies, altfel nu merge. Presupunem că doriți să-l vizitați în continuare, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptVezi mai mult