Site icon inRoman.ro

Zile de foc pentru pompieri

incendiu pompieri

Pompierii nemțeni au avut un sfârșit de săptămână de foc, cu șase intervenții în weekend. Trei dintre acestea au fost în zona Romanului.

Sâmbătă după-amiază, dispeceratul ISU – Ambulanță Neamț a fost anunțat, prin sistemul național unic pentru apeluri de urgență, despre producerea unui incendiu la o locuință particulară în localitatea Holm, comuna Pâncești. La fața locului s-au deplasat patru pompieri militari cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman.

În urma evenimentului au ars un pat, lenjerie și un covor, iar cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea intenționată a sursei de aprindere pentru a genera incendiul. Prin urmare, cazul a fost preluat de polițiști, care vor efectua cercetări pentru a stabili exact ce s-a întâmplat.

Tot sâmbătă, în jurul orei 17.00, un alt apel la 112 anunța producerea unui incendiu la un arbore, în municipiul Roman. În urma evenimentului a ars trunchiul unui arbore, iar cauza probabilă de producere a incendiului a fost fumatul în locuri nepermise sau  în locuri neprotejate corespunzător.

Al treilea eveniment de sâmbătă s-a produs în jurul orei 19.30. Pompierii au fost solicitați să meargă la Solca (comuna Oniceni), pentru a stinge focul ce cuprinsese o anexă. La fața locului s-au deplasat șase pompieri militari cu două autospeciale de stingere cu apă și spumă, din cadrul Detașamentului de Pompieri Roman și trei voluntari cu o autospecială de stins incendii din cadrul SVSU Oniceni.

În urma evenimentului a ars acoperișul unei magazii confecționat din plăci OSB (plăci din material lemnos presat) și tablă cutată pe aproximativ 12 metri pătrați. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost burlanul de fum amplasat ori neprotejat termic față de materialele combustibile.

Exit mobile version