Toți reprezentanții cultelor din Roman au fost invitați în urmă cu o lună la Primărie, la o discuție despre bugetul administrației locale pentru acest an. Preoții au fost informați atunci că Primăria va oferi și în acest an sprijin bisericilor, indiferent de religie, pentru acoperirea parțială a cheltuielilor cu utilitățile.
În ședința ordinară de miercuri, 28 februarie, pe ordinea de zi era și un proiect de hotărâre ce cuprindea, printre altele, alocarea a 133.000 de lei către 25 de lăcașuri de cult ce aparțin de șapte religii.
De la momentul la care proiectul privind această alocare a fost publicat spre informare publică, în urmă cu cinci zile, și până miercuri, 28 februarie, primarul s-a răzgândit; astfel, a retras acest punct de pe ordinea de zi a ședinței ordinare de miercuri.
Având în vedere bugetul foarte strâns și condițiile meteo neprevăzute din ultima perioadă, care au generat costuri suplimentare și dezechilibre la nivelul bugetului local am preferat astăzi să retrag de pe ordinea de zi acest articol 1 (n.r. – proiectul avea și alte puncte, cu alte cheltuieli), urmând ca, așa cum spunea domnul consilier Holban (n.r. – este vorba despre discuții anterioare, din alte zile), când vor veni banii de la Guvern – sumele pe care noi le-am pierdut prin acea reducere a impozitului – să revenim cu un proiect similar și nu neapărat pentru plata utilităților, ci punctule pentru plata unor chetluieli pe care aceste lăcașuri de cult le vor avea.
Lucian Micu, primarul municipiului Roman
Alocarea de bani către culte a fost primită nefavorabil de o parte a populației. Spre exemplu, la o întâlnire cu mediul de afaceri privind dezbaterea pe buget, omul de afaceri Mihai Haivas a spus răspicat că nu este de acord cu alocarea de bani din bugetul local către lăcașele de cult.