Site icon inRoman.ro

Romanul candidează pentru a fi Capitala Tineretului din România

sedinta Capitala Tineretului

sdr

Municipiul Roman va depune candidatura pentru a fi capitala Tineretului din România în perioada 2019 – 2020 (un interval de 12 luni). Candidatura este un proiect îndrăzneț, municipiul nostru nefiind reședință de județ. Dar, având avantajul de a se afla în centrul geografic al Moldovei, un concept bine pus la punct ar putea produce surpriza.

Joi, 5 iulie, la Primăria municipiului Roman a avut loc o primă ședință de lucru cu reprezentanții organizațiilor non-guvernamentale din oraș, reprezentanți ai Primăriei, lideri ai organizațiilor non-guvernamentale din Bacău (Capitala Tineretului în 207 – 2018) și președintele Consiliului Tineretului din România.

Noi, prin programul capitala Tineretului din România urmărim să încurajăm orașele să se dezvolte pe zona de tineret. Nu este un fel de concurs de miss, unde cine este cel mai bine la un moment dat o să câștige titlul, ci e vorba de a vedea dacă orașele identifică ce nevoi au tinerii care trăiesc acolo și cum pot să abordeze nevoile lor, cum pot să le rezolve. Și chiar vedem că, indiferent de mărimea orașului, orice localitate poate să aibă un plan de dezvoltare care să convingă juriul că merită titlul de Capitala Tineretului din România. Există cel puțin trei orașe care au o intenție certă, dar știm că sunt și altele care lucrează la o candidatură; nu știm dacă toate vor depune în acest an candidatura, poate unele vor alege să depună anul viitor… În plus, în fiecare an ne-am trezit și cu candidaturi surpriză, orașe care nu ne-au contactat în niciun fel, dar au depus dosarul.

Mihai Dragoș, președinte Consiliul Tineretului din România

Primarul Lucian Micu a afirmat că va sprijini acest proiect. Sprijinul administrației locale este unul dintre punctele esențiale ale candidaturii.

Împreună, ne dorim să construim un proiect frumos pentru comunitatea noastră și, deși datele din buletin nu mă recomandă ca fiind printre cei mai tineri, mă consider o persoană destul de tânără, o persoană dinamică, o persoană care dă foarte mult credit generației tinere și care pune foarte multe speranțe în generația voastră; și poate tocmai de aici și această dorință a mea, de a ne implica cu toții pentru inițierea demersurilor pentru ca Romanul să poată deveni Capitala Tineretului.

Lucian Micu, primarul municipiului Roman

Procesul de selecție cuprinde două etape: după runda I se aleg trei finaliști, iar apoi se alege orașul câștigător. Anunțarea rezultatului final se va face pe 3 noiembrie, în cadrul Galei Tineretului din România. În perioada 2018 – 2019, Capitala Tineretului din România este municipiul Baia Mare.

Exit mobile version