Ministrul Apelor și Pădurilor, Ioan Deneș, însoțit de conducerea Consiliului Județean Neamț, prefectul județului, reprezentanți ai instituțiilor județene din domeniu, dar și directori din minister, a venit la podul de la Ion Creangă pentru a vedea în teren care sunt problemele de care se plâng autoritățile județene. Vizita lui Ioan Deneș în Neamț a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute și a cuprins mai multe puncte din județ (în special zonele afectate de inundații), ultima oprire fiind pe acest pod.
El a fost informat despre cum, din cauza actualului curs al Sirectului, pilonii podului sunt afectați. Ministrul a ascultat opiniile celor din jur, apoi a cerut ca reprezentanții Direcției Silvice și a Apelor Române să găsească o soluție comună și să i-o prezinte.
După ce vor avea o discuție cu cei de la silvic, vom vedea următoarele demersuri pe care trebuie să le facem. Acesta e primul pas pe care trebuie să îl facem și apoi vom găsi soluții de finanțare a acestei lucrări. Săptămâna viitoare îmi vor transmite o informare, în care o să-mi spună la ce concluzii au ajuns, pentru că acestea sunt etapele pe care noi le respectăm și pe care noi le avem ca mod de lucru. Eu sunt obișnuit să dau publicității termene în momentul în care am o finalitate a unor discuții prin care să ajungem la un numitor comun se află între Apele Române și Silvic, adică în cadrul Ministerului Apelor și Pădurilor. Dar trebuie ei să discute, sunt specialiștii care trebuie să ajungă la o concluzie. După ce o finalizăm și voi avea o foaie de parcurs, o voi comunica cu siguranță.
Ioan Deneș, ministrul Apelor și Pădurilor
Președintele Consiliului Județean Neamț a afirmat că este încrezător că se vor găsi soluțiile potrivite și, în același timp, și banii necesari pentru implementarea acestora.
Vizita a fost extrem de benefică, am fost în toate zonele calamitate, cât și în zonele unde, prin Apele Române, județul Neamț beneficiază de niște investiții destul de serioase. Am făcut o prioritizare a acestor investiții și am încredere că în perioada următoare vom definitiva toate discuțiile și vor fi alocări de fonduri pentru a putea avea banii necesai rezolvării unor probleme, cum e și asta de aici, de la podul de la Ion Creangă, o lucrare extrem de mult lungită de Apele Române și am încredere și promisiunea domnului ministru că vor fi alocate fonduri pentru județul Neamț.
Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț
După ce oficialitățile au plecat, primarii de Horia și Ion Creangă (comune vecine, legate prin acest pod) au rămas uitându-se la apa Siretului, care venea tulbure din amonte. Primarul de Ion Creangă a încercat să numere câți miniștri au venit și au promis soluții pentru acest pod, în mai bine de zece ani, dar după al patrulea le-a pierdut șirul.
Băsescu a fost aici când era ministru, cred că e al patrulea sau al cincilea ministru care vine pentru pod. Sperăm să taie canalul acesta de aici, că se rezolvă toate problemele, toate pleacă de aici. Podul, jumătate, e colmatat; și pe jumătatea care a rămas necolmatată, apa circulă pe două pile. Pe domnul ministru nu-l cunosc, dar îl cunosc pe domnul președinte Arsene și el e mai bătăios. Trebuie să ne întâlnim cu reprezentanții Direcției Silvice, să vedem cum facem cu cele 11 hectare pe care ei spun că le au aici, să le fie date în altă parte și să se poată interveni.
Petrică Prichici, primarul comunei Ion Creangă