teorusu.ro: Aventuri în Hexagon (1): Față-n față cu provocarea

de | 17/09/2018 | Parteneri

Știu că nu am mai scris de multă vreme pe blog, dar am avut un „copil” de crescut: înRoman.ro. Acum, că este deja pe picioarele lui ???? pot să-mi îndrept atenția și către altele. Cum ar fi către o dragoste mai veche, nicicând uitată:

Am plecat la Lille din cauza profesoarei mele de limba franceză din școala generală. Până să ne predea domnișoara Iamandi, uram franceza. Nu o înțelegeam, mi se părea fără cap și fără coadă și o uram. După ce a început să ne predea domnișoara Iamandi, lucrurile au căpătat o altă lumină: descoperisem nu doar regulile, ci și muzicalitatea limbii franceze. Iar dragostea aia de atunci sădită de un profesor cu har m-a adus azi, la ani distanță, în nordul Franței, dorind să vorbesc mai bine limba lui Voltaire și a fraților Lumière.

Am aterizat în țara vecină, Belgia, pentru că Lille este aproape de graniță. La aeroport, surpriză: compania aeriană mi-a transportat bagajul de toți banii și mi l-a livrat cu roțile rupte, desprinse din suport, ca dinții care abia se mai țin ai unui bătrân. Făcut reclamație, dar cam atât deocamdată.

După ce am ajuns la Lille, în campus, surprizele s-au ținut lanț: biroul unde trebuia să ne prezentăm era la 700 de metri de cel indicat în e-mail, peste tot era o coadă ca pe vremea lui Ceașcă, iar noi aveam pe cap niște bagaje cu care nu știam ce să facem (am venit cu o colegă), mai ales că eu nici nu mă puteam plimba cu un troler rupt de 18,9 kg după mine ca și cum ar fi fost o poșetă. Am convenit cu colega mea să stau de pază la bagaje și să meargă ea prima pentru a face actele. Îmi scrie că programul este scurt, coada lungă și un franțuz s-a isterizat fiindcă i-a vorbit în engleză.

Eu încep să-mi calculez șansele de a dormi lângă troler în noaptea ce urma. Am încercat să las bagajele la un birou din apropiere (în clădirea H), funcționarul mi-a răspuns că îi pare rău, nu…


Citește tot articolul pe teorusu.ro!


 

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

se incarca

Cele mai citite articole

se incarca