teorusu.ro: Aventuri în Hexagon (2): O altă față a orașului

de | 17/09/2018 | Parteneri

A doua zi dimineață aveam clar stabilite niște treburi de rezolvat (după peripețiile primei zile în Lille) pentru a-mi completa dosarul legat de cameră. Primul lucru: să fac procesul-verbal de luare în primire. Am căutat femeia de serviciu, a venit, a completat documentul, mi-a spus că îl duce ea la birou, să nu-mi fac griji. A deschis fiecare ușă, s-a uitat sub saltea, sub birou, sub scaun, în frigider, a verificat întrerupătoarele și dulapurile, geamul și draperia. A bifat la fiecare obiect în parte starea în care se află acum și va face același lucru și la plecarea mea.

Privesc pe fereastră și văd o imagine familiară; îmi ia câteva secunde să-mi dau seama. Nu, nu sunt tomberoanele din fața clădirii, ci mașina de pe alee: e o Dacia Stepway, care a adus o tânără la cămin. ???? De altfel, aici sunt multe Dacii; cele mai multe: Stepway, Lodgy și Duster.

După ce am terminat cu prima chestiune, am plecat în căutarea unui birou pentru a încheia o asigurare. Am ajuns prea devreme (se deschidea la 10.00), deci ne-am mai plimbat prin zonă. Peste tot este mult verde și o limitare a tipurilor de materiale și culori folosite în construcții, astfel că totul arată unitar și cu bun-gust. Locurile de joacă pentru copii sunt îngrădite, cei mici se pot juca în siguranță.

Descoperim un Auchan și ne gândim să umplem timpul cumpărând cele necesare. Am decis de acasă ca unele lucruri să nu le pun în bagaj, ci să le cumpăr de aici. Cam cât costă produsele în Lille vedeți pe bonul de casă. Unele prețuri sunt ca la noi, altele sunt ceva mai mari. Dacă ai timp și răbdare – mai ales răbdare, fiindcă acel Auchan este imens, pe două niveluri – poți cumpăra produse ieftine și ok calitativ.

Trece (mult) de 10, plecăm spre biroul de asigurări. E într-o librărie și mai că-mi vine să mă opresc la cărți, dar îmi aduc aminte de programul biroului de contabilitate din clădirea M, iar…


Citește tot articolul pe teorusu.ro!


 

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

se incarca

Cele mai citite articole

se incarca