gabrielbaciu.ro: Există un dispozitiv ce detectează defrișările ilegale și e ieftin

15

L-am văzut pe băiatul ăsta pe Discovery cum încerca să ajute un trib să-și păzească pădurile de defrișările ilegale. A făcut un dispozitiv capabil să recunoască zgomotul unei drujbe – și alte zgomote specifice – dintr-un telefon second-hand și alte câteva componente. După detecție, dispozitivul trimite un SMS cu un avertisment și astfel pot fi supravegheate hectare întregi de pădure. Atât de simplu! Atât de ieftin.

Omul a pus în practică ideea și acum poate distribui soluția la scară largă prin intermediul unei organizații non-profit, Rainforest Connection. În România, statul are obligația să asigure paza pădurilor, chiar și a celor private. Nu am habar cât de mulți bani se cheltuie cu asta, probabil că mulți, dar cred că fie bănuț merită cheltuit când e vorba de defrișări. Acum imaginați-vă cât de mult ar crește eficiența serviciului de pază al pădurilor dacă s-ar implementa un astfel de sistem. Practic s-ar afla în timp real unde se taie și timpul de intervenție ar putea scădea dramatic. Numai dacă s-ar dori asta, dar mi-e teamă că se fac bani frumoși din defrișări ilegale și mulți din acești bani ajung în politică.


Citește tot articolul pe gabrielbaciu.ro!


Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookies, altfel nu merge. Presupunem că doriți să-l vizitați în continuare, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptVezi mai mult