Primăria Craiova și Tel Drum, în plin război pentru infrastructură pe bani europeni

23

Din trei străzi din Craiova programate pentru reabilitare pe bani europeni, doar una a fost executată corect și la timp. După ce astrele s-au aliniat în așa fel încât asocierea condusă de compania teleormăneană Tel Drum a câștigat contractul de reabilitare de milioane de euro, singura arteră reabilitată la timp a fost strada Caracal, alocată firmei Dancor. Bariera Vâlcii a fost un dezastru din cauza firmei Imob Lux, care intrase în insolvență, iar primăria habar nu avea despre acest lucru, iar pe strada Râului, căzută în responsabilitatea Tel Drum, problemele au curs gârlă și au culminat cu un dosar penal. Suma din contractul atribuit de Primăria Craiova, condusă pe atunci de Lia Olguța Vasilescu, actualul ministru al Muncii și unul dintre oamenii de încredere ai președintelui PSD, Liviu Dragnea: circa 9 milioane de euro.

Trei străzi din Craiova au fost reabilitate cu bani europeni de o asociere de firme condusă de Tel Drum, contractul de circa 9 milioane de euro fiind atribuit în 2013 de Primăria Craiova atunci când șef peste administrația locală era Olguța Vasilescu, actualul ministru al Muncii și unul dintre oamenii de încredere ai președintelui PSD, Liviu Dragnea. Dintre cele trei străzi, una este făcută praf după aproape doi ani de la inaugurare: strada Râului. Aici a lucrat chiar liderul asocierii de firme, Tel Drum, societate apropiată de Liviu Dragnea, pe care inspectorii de la Inspectoratul de Stat în Construcții Dolj au acuzat-o că a lucrat fără autorizație de construire. Contractul a intrat și în atenția procurorilor de la Parchetul General. Inițial, dosarul a fost instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, care și-a declinat ulterior competența către colegii de la București, dată fiind calitatea uneia dintre persoanele care ar face obiectul anchetei. Singura persoană care își schimbase statutul în acea perioadă și care avea legătură cu contractul…


Citește tot articolul pe PressHub.ro!

Articol realizat pentru PressHub.ro de Gazeta de Sud în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookies, altfel nu merge. Presupunem că doriți să-l vizitați în continuare, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptVezi mai mult