teorusu.ro: Aventuri în Hexagon (7): Ce poți vedea într-o zi în Amsterdam

de | 16/10/2018 | Parteneri

Avantajul de a fi „chiar în Europa”, după spunea o colegă, este că poți ajunge repede oriunde. Sâmbătă am făcut prima ieșire din Lille exclusiv de plăcere, fără alt scop decât de relaxare. Destinația: Amsterdam. În trei ore și jumătate (cu aproximație) de mers cu autocarul am fost în capitala Olandei, iar orașul este seducător cum sunt, probabil, și domnițele din Red Light District. Plecasem pregătită cu o hartă și câteva puncte de atracție notate ca „must see”. Evident, imediat mi-am dat seama că lista era complet inutilă: acel oraș merită văzut de la A la Z.

Nici nu știu cu ce să încep, fiindcă totul a fost în viteză, am avut la dispoziție doar 9 ore și jumătate. Și, pentru că suntem fete, eu și Diana am început vizita într-o piață de stradă ???? Apoi, tot pentru că suntem fete, am ales prost momentul în care să ne plimbăm în Red Light District: înainte de amiază. Nu am văzut mare lucru, evident, dar nu cred că a fost așa o mare pierdere. Ne-am îndreptat apoi către cele nouă străzi de shopping, dar și către alte locuri cunoscute în oraș, cum ar fi piața Spui, semnul Iamsterdam, Vondelpark, piața Albert Cuyp (o piață cu produse de toate felurile pentru localnici), Floating Flowers Market (care avea la vânzare mai mulți bulbi și flori de ceramică decât flori naturale). Nu puteam rata ocazia de a merge cu feribotul (este gratis și face legătura între centrul vechi al orașului și partea de nord a acestuia) și de a cumpăra souveniruri. Nu din acelea la care v-ați putea gândi ????

O fază simpatică: vorbesc la telefon cu soțul meu în timp ce mă plimbam prin Vondelpark. Printre altele, îi spun că mă doare capul de la mirosul de iarbă din oraș. La care el, mirat, întreabă cum e posibil. Și i-am răspuns că nu e vorba de iarba care crește în parc, ci de cealaltă iarbă :)) :))

Da, m-a durat capul de la miros (cei care mă cunosc știu că nu fumez…


Citește tot articolul pe teorusu.ro!

Articol scris de Teo Baciu

Jurnalist din 2007, cu experiență în presa locală și națională, bursieră în 2014 a programului "Bursele Europene pentru Jurnaliști în Dialog", coautor al portalului național justitiecurata.ro, premiată de Reprezentanța Comisiei Europene în România în cadrul concursului "Reporter și blogger european".

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

se incarca

Cele mai citite articole

se incarca