Cu ajutorul smartphone-ului puteți realiza multe activități utile, cum ar fi comunicarea, navigarea pe internet, accesarea aplicațiilor de divertisment, efectuarea de plăți. Smartphone-urile au devenit accesorii indispensabile pentru multe persoane și, prin urmare, este important să fie fiabile, sigure și disponibile când avem nevoie de ele.
Datorită normelor UE introduse în 2018, vă puteți cumpăra telefonul din magazine online din oricare stat membru la același preț, indiferent în ce țară a Uniunii locuiți. Legislația Uniunii asigură o perioadă legală de garanție de doi ani, pe parcursul cărora dispozitivele defecte trebuie reparate sau înlocuite gratuit. Normele UE asigură faptul că aparatul cumpărat este însoțit de documentație în limba țării dumneavoastră și că produsele de telecomunicații mobile vândute în UE au eticheta CE, care arată că respectă standardele de siguranță.
Întrucât smartphone-ul este util doar atunci când are bateria încărcată, UE a promovat ideea unui încărcător universal pentru telefoanele vândute în UE. Producătorii s-au angajat să utilizeze conectorul micro-USB sau un încărcător cu un cablu detașabil conectat la USB. Astfel, în prezent (în majoritatea cazurilor), aveți nevoie de un singur încărcător pentru toate dispozitivele dumneavoastră.
Dacă uitați să scoateți încărcătorul din priză, nu trebuie să vă faceți griji în privința facturii la energie. Reglementările UE în materie de proiectare ecologică impun ca sursele de alimentare externă să consume cantități neglijabile de energie (nu mai mult de 0,3 W), atunci când nu sunt utilizate în mod activ.
Smartphone-urile conțin elemente precum staniu, wolfram și aur. Extragerea și comercializarea ilegală a acestora sunt deseori controlate de grupări armate. Pentru a proteja drepturile omului, au fost adoptate noi norme, care obligă producătorii să își asume responsabilitatea pentru originea minereurilor importate.