Sute de kilometri de drumuri din Oltenia, reabilitate cu bani de la UE. La Băilești se introduce și transport de călători cu autobuze electrice

25

Autoritatea centrală nu a accesat până acum fonduri europene pentru a construi nici măcar o autostradă care să lege Oltenia de restul țării. Drumul expres Craiova – Pitești se află și el în chinurile facerii de mai bine de zece ani: lucrările nu au fost demarate nici până în ziua de astăzi. Lucrurile se repară în schimb la nivelul autorităților locale din cele cinci județe ale Olteniei, care au reușit să acceseze sute de milioane de euro de la Uniunea Europeană pe POR 2007-2013 și se străduiesc să obțină finanțări și pe POR 2014-2020. Vă prezentăm astăzi, alături de enumerarea realizărilor lor, și un studiu de caz: micul municipiu Băilești, din județul Dolj, cunoscut drept „orașul lui Nea Mărin, Amza Pellea”, care a devansat Craiova în intenția de a dota municipalitatea cu autobuze electrice, printr-un proiect cu finanțare europeană nerambursabilă. Primăria Băilești a accesat bani europeni pentru a introduce transportul public de călători, pentru a construi parcări cu plată și pentru a reface rețeaua de drumuri.

  • În Oltenia nu există nicio autostradă care să lege regiunea de restul țării. 
  • Drumurile precare din multe județe și municipii din regiune necesită modernizări. 
  • Pe Axa 1 a POR 2007-2013, în Oltenia au fost reabilitate și modernizate circa 150 de km de străzi urbane. 
  • Pe Axa 2 a POR 2007-2013, în toate județele Olteniei s-au obținut finanțări pentru repararea și modernizarea mai multor kilometri de drumuri, după cum urmează:
  • 487,29 kilometri (pe lungime) de drumuri județene;
  • 16,9 kilometri de străzi orășenești;
  • 20,65 kilometri șosele de centură (construite). 
  • Pe Axa 2 „Îmbunătățirea infrastructurii de transport regionale și locale” a POR 2007-2013, Oltenia a accesat 165 de milioane de euro de la UE pentru modernizarea de drumuri și crearea de centuri ocolitoare. 
  • Cele mai mari investiții în infrastructura rutieră din Oltenia s-au…

Citește tot articolul pe PressHub.ro!

Articol realizat pentru PressHub.ro de Gazeta de Sud în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookies, altfel nu merge. Presupunem că doriți să-l vizitați în continuare, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptVezi mai mult