Cetatea lui Vlad Țepeș, urșii și turiștii: Cum modernizează Argeșul Cetatea Poenari, fortăreață din secolul al XIV-lea

11

Cetatea Poenari, fortăreața din Argeș a domnitorului Vlad Țepeș aflată în patrimoniu național, urmează să fie conservată și consolidată în cadrul unui proiect finanțat cu bani europeni, dublat de construirea din fonduri locale a unui lift sau funicular pentru a-i proteja pe turiști de urși. Proiectul vizează creșterea cu 10% a numărului celor care vor să viziteze cetatea construită în secolul al XIV-lea.

La doar câțiva kilometri de Căpățâneni, pe Cheile Argeșului, lângă Centrala Hidroelectrică Vidraru, se ridică Cetatea Poenari. E construită pe stânci, la capătul a 1.480 de trepte greu de urcat, într-o sălbăticie alterată doar de incendiul produs în primăvara acestui an.

Bătrâna construcție ar fi locul în care, potrivit legendei, Vlad Țepeș s-a retras din calea turcilor după ce a potcovit caii „de-a-ndoaselea”, păcălind dușmanul cu urmele lăsate de animale.

Edificiul, confirmat drept reședința secundară a domnitorului, ridicată ca fortăreață în calea otomanilor pe amplasamentul unui vechi edificiu atribuit lui Negru Vodă, este un loc cu potențial turistic impresionat ce merită conservat, în opinia …


Citește tot articolul pe PressHub.ro!

Articol realizat pentru PressHub.ro de Jurnal de Argeș în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookies, altfel nu merge. Presupunem că doriți să-l vizitați în continuare, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptVezi mai mult