Ultimul mare proiect al lui Liviu Dragnea în Teleorman: Spitalul Județean din Alexandria e reabilitat, dar nu are dotări

17

Una dintre cele mai grave probleme în Teleorman o pune starea sistemului medical. Spitalele orășenești nu sunt capabile să rezolve situațiile de viață și de moarte, motiv pentru care reabilitarea Spitalului Județean din Alexandria și echiparea cu aparatură performantă puteau face diferența. În 2010, Consiliul Județean condus de Liviu Dragnea a obținut finanțare europeană pentru reabilitarea clădirii, însă corpurile reabilitate nu sunt nici acum funcționale. Firma care a câștigat licitația pentru paturi, noptiere și sistem informatic nu și-a onorat contractul. Banii europeni dați pentru dotare, circa 5 milioane de euro, au fost pierduți.

  • Semnarea contractului de finanțare pentru proiectul „Reabilitarea Spitalului Județean de Urgență Alexandria” pe 17 august 2010 a reprezentat un moment extrem de așteptat, dată fiind degradarea accentuată a spitalului.
  • Acesta este ultimul proiect pe care Liviu Dragnea l-a semnat în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, beneficiarul investiției. Termenul de finalizare oficial al proiectului era data de 17 decembrie 2012. Din numeroase motive, termenul de finalizare s-a amânat în mod repetat.
  • Abia în 2016 s-a finalizat reabilitarea clădirii, numai că nici atunci lucrurile nu au intrat în normal. Firma care câștigase licitația pentru paturi, noptiere și sistem informatic nu și-a onorat contractul.
  • După reabilitare, multe probleme persistă, în special în privința dotării cu echipamente.

Un spital mare cât toate speranțele teleormănenilor

Înainte de reabilitare, clădirea Spitalului Județean de Urgență din Alexandria era într-o continuă degradare, iar mobilierul nu se mai schimbase de zeci de ani. Bacteriile populau zidurile spitalului, iar insectele se plimbau libere pe bolnavi. Pacienții care puteau să plece se tratau la București pentru a evita potențialele riscuri. Infecțiile nosocomiale erau la ordinea zilei, iar medicii…


Citește tot articolul pe PressHub.ro!

Articol realizat pentru PressHub.ro de Liber în Teleorman în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookies, altfel nu merge. Presupunem că doriți să-l vizitați în continuare, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptVezi mai mult