Oradea se mândrește cu proiecte construite cu bani europeni de peste 80 milioane de euro

12

Primăria Oradea a finalizat partea de evaluare a celor mai importante proiecte ale orașului și a primit vizita în teren a experților la finalul lunii octombrie 2018. Proiectele europene pentru care au fost câștigate contracte de finanțare ce se ridică la peste 80 milioane de euro sunt în faza de precontractare, municipalitatea estimând că până la sfârșitul lunii vor fi semnate toate contractele.

  • Un proiect important este coridorul de mobilitate din Piața Gojdu până pe strada Vasile Alecsandri, care cuprinde la rândul său mai multe proiecte.
  • Primul este pasajul care se va realiza între Catedrala Ortodoxă și Casa de Cultură a Sindicatelor, datorită căruia mașinile vor putea traversa această piață prin subteran. Piața va deveni pietonală și va face legătura între Cetatea Oradea și centru, asigurând totodată undă verde pentru tramvai.
  • Valoarea estimată a acestei lucrări este de 95 milioane de lei.
  • Al doilea proiect vizează strada Vasile Alecsandri, stradă deja finalizată, dar pentru care decontarea lucrărilor se va face pe bani europeni. Valoarea străzii este de 5,2 milioane de lei.
  • Al treilea proiect din acest pachet prevede cumpărarea a patru autobuze hibrid, a căror valoare estimată este de 10,9 milioane lei.
  • În total, acest pachet de proiecte se ridică la 111,2 milioane lei, care corespunde unei valori de 23,8 milioane euro, inclusiv TVA. Din această sumă, o parte este neeligibilă, aproximativ 7,6 milioane lei, iar din ceea ce este eligibil, contribuția Primăriei este de 2%.

Coridorul de mobilitate Piața Gojdu – Piața Cetate

Al doilea pachet de proiecte este cel legat de coridorul de mobilitate Piața Gojdu – Piața Cetate, pachet care la rândul lui cuprinde mai multe proiecte. În primul rând este vorba de pasajul subteran de la Piața Mare, estimat la 33,6 milioane de lei. Acest pasaj va face mult mai ușoară traversarea intersecției respective, traficul auto fiind dirijat în…


Citește tot articolul pe PressHub.ro!

Articol realizat pentru PressHub.ro de Crișana în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookies, altfel nu merge. Presupunem că doriți să-l vizitați în continuare, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptVezi mai mult