Site icon inRoman.ro

Cu o aplicație nu se face turism digital: Județul Neamț are aplicație nouă și site-uri de promovare învechite sau inexistente

aplicatie visit neamt

De curând, turiștii care vor să viziteze județul au o aplicație de mobil dedicată, un ghid turistic digital. Aplicaţia cuprinde informaţii despre obiectivele turistice, locurile de cazare și evenimentele din județ.

Visit Neamţ are o interfață ușor de folosit și este disponibilă în trei limbi: română, engleză şi germană. Din păcat, la ora asta are doar puțin peste 50 de instalări.

Aplicația vine în completarea celor două site-uri, unul în engleză – visitneamt.com – și unul în română – viziteazaneamt.ro -, al căror conținut este util dar din punct de vedere tehnic și al designului au rămas încremenite undeva în anii 2000: nu sunt optimizate pentru dispozitive mobile și nu au implementate certificate de securitate (https). De altfel, în ciuda faptului că site-urile primesc conținut nou periodic, par a fi administrate cu neprofesionalism, asta fiind singura explicație pentru faptul că link-urile care ar trebui să ducă spre alte site-uri de promovare a turismului în Neamț duc spre domenii de internet inexistente sau cu serviciul de găzduire suspendat:

Exit mobile version