presshub.ro: Cum devine rentabilă la Craiova o parcare subterană construită cu bani europeni. Studiu de caz

21

De la inaugurarea din 2016 și până la începutul lui 2018, parcarea subterană din centrul Craiovei, o investiție realizată cu fonduri europene, a produs mai multe costuri decât venituri. Pe primele opt luni ale lui 2018 însă, parcarea a produs venituri sensibil egale cu cheltuielile sau chiar ușor mai mari. Cum de s-a întâmplat acest lucru? O taxă de parcare prin SMS în tot centrul municipiului introdusă de primărie, cu are o valoare de trei ori mai mare decât taxa de parcare în subteran, a împins craiovenii să utilizeze mai des parcarea subterană.

  • Proiectul privind parcarea subterană a avut o valoare totală de 84 de milioane de lei, din care 82 de milioane de lei au reprezentat fonduri europene nerambursabile.
  • Părculețul care exista pe locul pe care se află acum parcarea subterană nu a mai fost refăcut niciodată.
  • În mai 2016, parcarea a fost recepționată de către municipalitate. Unele lucrări s-au făcut la suprafață, conform proiectului, spre nemulțumirea arhitecților craioveni, care au acuzat că noua lucrare nu se încadrează în arhitectura zonei, în sensul că nu este pe aceeași linie cu arhitectura Teatrului Național „Marin Sorescu”, aflat în imediata apropiere.
  • Inițial, craiovenii nu s-au înghesuit să parcheze în noua investiție realizată cu fonduri europene.
  • În septembrie 2017, Primăria Craiova a introdus în centrul Craiovei parcarea cu plată prin SMS pe domeniul public, taxa fiind mai mare decât cea pentru parcarea în subteran. Prin urmare, parcarea subterană a început să fie utilizată mai intens de către craiovenii care ajung în centru.
  • În prima jumătate din 2017, cheltuielile cu întreținerea parcării au fost mai mari decât veniturile înregistrate de municipalitate.
  • Primăria Craiova informează că a introdus parcarea cu plată prin SMS în tot centrul urbei pentru a face rentabilă parcarea subterană.

Primăria Craiovei a depus în urmă cu cinci ani un proiect pe…


Citește tot articolul pe PressHub.ro!

Articol realizat pentru PressHub.ro în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookies, altfel nu merge. Presupunem că doriți să-l vizitați în continuare, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptVezi mai mult