Bani europeni pentru educație în Hunedoara: O școală construită de la zero la Hațeg, una modernizată la Petroșani, o grădiniță nouă la Baru

9

Într-o țară în care circa 2.400 de școli au WC-ul în curte, câteva localități din Hunedoara au reușit să ofere copiilor din comunitate condiții decente în care să învețe, accesând fonduri europene. Școala gimnazială I.G. Duca din Petroșani a fost modernizată în exercițiul financiar trecut, valoarea proiectului fiind de 5,7 milioane lei. În Hațeg, pe actualul exercițiu financiar, se construiește o școală nouă, valoarea finanțării europene fiind de circa 19 milioane lei, echivalentul a 4 milioane de euro.

Din 1970, în localitatea hunedoreană Hațeg nu a mai fost construită nicio școală. După mai mulți ani de la primele demersuri pentru câștigarea unui proiect care să asigure fondurile necesare unei asemenea investiții, administrația locală a semnat contractul pentru finanțarea europeană nerambursabilă. 

„Nu s-a mai construit nicio școală de pe vremea lui Ceaușescu, din 1970. Primăria și Consiliul Local sunt interesate să asigure condiții cât mai bune pentru cei care învață. În învățământ și în sănătate dacă investim, avem oameni deștepți și oameni sănătoși.”

Marcel Goia, primarul orașului Hațeg

Acesta spune că noua școală este necesară pentru că, în actuala clădire în care funcționează Școala Ovid Densusianu, copiii nu dispun de condiții propice actului educațional.

Marcel Goia, primarul orașului Hațeg

„Școala are autorizație de funcționare de la Direcția de Sănătate Publică Hunedoara, însă condițiile sunt improprii. Sunt clase în spații învechite, ce necesită reparații la fiecare început de an școlar. Actuala școală este situată într-o clădire de patrimoniu, care nu are nici fundație. Este construită undeva la 1800 și ceva, iar pentru orice intervenție e nevoie de aviz de la Ministerul Culturii”, arată primarul.

Din cauza vechimii, se formează igrasie, iar tencuiala cade, ceea ce face necesară…


Citește tot articolul pe PressHub.ro!

Articol realizat pentru PressHub.ro în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookies, altfel nu merge. Presupunem că doriți să-l vizitați în continuare, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptVezi mai mult