presshub.ro: Oradea, oraș verde. După campanii de plantare și piste de biciclete, se pregătește rețeaua de încărcare a mașinilor electrice

7

De zece ani, în Oradea se derulează o campanie de toamnă în care se cultivă în jur de 1.500 de copaci. S-au construit în acest timp zeci de kilometri de piste de biciclete, iar traficul este restricționat în fiecare weekend în centrul orașului. Proiectul de instalare a 16 stații de reîncărcare pentru vehiculele electrice este cel mai nou exemplu similar, într-un oraș în care măsurile luate de municipalitate au avut o pronunțată componentă de protecție a mediului de ani buni.

Oradea este printre puținele orașe din țară care are, încă din 2015, un regulament propriu de plantări care impune sancțiuni drastice pentru cei care taie copaci, fie de pe domeniul public, fie din propriile curți, fără autorizația municipalității. 

În paralel cu acest regulament, muncipalitatea a invitat anual orădenii la campanii de plantare de pomi, atât toamna, cât și primăvara. Luând în considerare doar ultimii ani, Primăria a plantat 2.250 de arbori în 2018, 258 în 2017 și 732 în 2016. La acestea se adaugă și vegetația din zecile de parcuri construite de la zero în mai multe cartiere sau reamenajate, în altele.

Pe lângă plantări, în 2015, muncipalitatea a inaugurat, pe bani europeni, prima pistă de biciclete care lega direct Oradea de Ungaria. Are 46,7 km și leagă municipiul de orașul Berettyoujfalu din țara vecină. Realizat în cadrul Programului de Cooperare Transfrontalieră Ungaria – România 2007-2013, proiectul a avut o valoare de puțin peste 6,2 milioane de euro.

Inaugurare pistă de biciclete România – Ungaria

În 2016, Oradea avea deja o hartă a celor 30 de kilometri de pistă pentru bicicliști. În prezent, pistele s-au extins, ajungând la 34 de kilometri, dar se lucrează la proiecte noi care vor lega Oradea de Băile Felix și de comuna Sântandrei. 

Aceste măsuri au…


Citește tot articolul pe PressHub.ro!

Articol realizat pentru PressHub.ro în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookies, altfel nu merge. Presupunem că doriți să-l vizitați în continuare, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptVezi mai mult