presshub.ro: Banii care vor schimba Iașiul la față: Proiecte de 1 miliard de lei

24

Primăria Iașiului, cel de-al doilea cel mai populat oraș al țării, are în pregătire 20 de proiecte cu finanțare europeană în valoare de peste 620 milioane lei. Dintre acestea, cele în derulare au valoarea de 180 de milioane de lei. La aceste proiecte se mai adaugă achiziția de autobuze electrice și tramvaie, care se face prin Ministerul Dezvoltării Regionale, cu o sumă uriașă: 350 de milioane de lei. Până acum, Primăria a primit rambursări de numai 35 de milioane de lei. Toate aceste sume sunt banii care efectiv ar trebui să schimbe radical fața Iașului. Într-un nou episod dedicat banilor europeni, „Ziarul de Iași” și PressHub.ro vă prezintă lista proiectelor Primăriei Iași pentru programarea 2014-2020. Cele mai multe dintre acestea au fost depuse în ultima parte a lui 2018, iar unele dintre ele au finanțarea asigurată (apel necompetitiv).

Primăria Iași va semna cele mai importante proiecte cu finanțare europeană pe parcursul lui 2019. Dintre cele peste 20 de proiecte pregătite în acest sens pentru programarea 2014-2020, la cinci ani de la începutul oficial al programelor de finanțare, doar un număr de șapte proiecte se află în implementare. Inițiativele în derulare au o valoare totală de aproape 180 milioane lei, în condițiile în care din sumele eligibile pentru fonduri nerambursabile au fost rambursate până acum circa 35 milioane lei. Pentru alte cel puțin 12 proiecte, Primăria Iași a depus sau va depune cererile de finanțare, iar patru dintre acestea au intrat în faza de evaluare tehnică și financiară.

În total, proiectele Primăriei au o valoare de peste 620 milioane lei. La această sumă se adaugă alți circa 350 de milioane de lei, bani ce ar urma să fie cheltuiți pentru achiziția de autobuze electrice și tramvaie, dar unde aplicantul este Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), iar Primăria este partener. Banii au fost prevăzuți…


Citește tot articolul pe PressHub.ro!

Articol realizat pentru PressHub.ro în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookies, altfel nu merge. Presupunem că doriți să-l vizitați în continuare, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptVezi mai mult