presshub.ro: Bilanț: Aproape 1 miliard de euro pentru agricultură în Oltenia, fonduri europene accesate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală

16

Infuzia de bani europeni în Oltenia pe Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) a fost de aproape 1 miliard de euro, din 2007 încoace, atât pentru investițiile în agricultură, cât și pentru investițiile nonagricole dezvoltate în mediul rural cu bani de la UE, precum și pentru beneficiari publici, cum ar fi primării și GAL-uri. În 2019 se mai lansează două măsuri în baza cărora pot aplica fermierii și firmele din mediul rural. 

  • Pe PNDR 2007-2013 au fost atrași în Oltenia 543 de milioane de euro.
  • Cele mai căutate măsuri pentru aplicanții privați au fost: Măsura 112 „Instalarea tinerilor fermieri”; Măsura 141 „Sprijin pentru fermele de semisubzistență”; Măsura 121 „Dezvoltarea exploatațiilor agricole”.
  • În rândul aplicanților publici au avut succes Măsura 322 „Modernizarea și dezvoltarea satelor” și Măsura 125 „Drumuri de exploatații agricole”.
  • Până pe 13 decembrie 2018, pe PNDR 2014-2020 fuseseră efectuate plăți în regiunea Oltenia de 334 milioane de euro în total.
  • Pe noul program PNDR 2014-2020 au fost schimbate câteva lucruri, în avantajul beneficiarilor, precum plata banilor la facturarea utilajelor achiziționate, ceea ce scurtează timpul de implementare al proiectelor.
  • Pe noul PNDR se vor lansa în 2019 spre finanțare, Măsura 4.3 „Irigații” și Măsura 4.1A „Investiții în exploatațiile pomicole”, potrivit reprezentanților CRFIR 4 Craiova.

Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) 2007-2013 a finanțat investiții de aproximativ 543 de milioane de euro în regiunea Olteniei. Fondurile accesate pe acest program au fost utilizate atât de beneficiarii privați (persoane fizice și întreprinderi mici și mijlocii), cât și de cei publici (autorități).

Printre măsurile care au avut cel mai mare succes în rândul agricultorilor și al antreprenorilor din mediul rural s-au numărat Măsura 112 „Instalarea tinerilor fermieri”; Măsura 141…


Citește tot articolul pe PressHub.ro!

Articol realizat pentru PressHub.ro în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookies, altfel nu merge. Presupunem că doriți să-l vizitați în continuare, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptVezi mai mult