Site icon inRoman.ro

Monitorizare înRoman.ro: Deputatul Bulai și-a donat o parte din indemnizație și continuă proiectul Muzeului Colectivizării

Iulian Bulai 9231

Județul Neamț are 11 parlamentari: trei senatori și opt deputați. În Senatul României sunt Emilia Arcan (PSD), Dan Manoliu (PSD) și Eugen Țapu Nazare (PNL). În Camera Deputaților nemțenii sunt reprezentați de: Viorel Stan (PSD), Dănuț Andrușcă (PSD), Neculai Iftimie (PSD), Ciprian-Constantin Șerban (PSD), Alexandru Rotaru (PSD), Corneliu-Mugurel Cozmanciuc (PNL), Laurențiu-Dan Leoreanu (PNL), Iulian Bulai (USR).
Ce au făcut aceștia în sesiunea parlamentară septembrie 2018 – ianuarie 2019? înRoman.ro continuă analiza bazată pe cifre oficiale a activității fiecărui parlamentar, oferind o nouă sinteză a muncii realizate de reprezentanții noștri în Legislativul României. 

Iulian Bulai, deputat USR, este membru în Comisia pentru cultură, arte, mijloace de informare în masă, vicepreședinte al Comisiei pentru egalitatea de șanse pentru femei și bărbați și membru în grupurile de prietenie cu cu parlamentele din Regatul Norvegiei, Republica Populară Chineză și Republica Islamică Pakistan. În sesiunea parlamentară din toamna lui 2018, Iulian Bulai a ocupat poziția de secretar și membru al Biroului Permanent al Camerei Deputaților. 

Activitatea deputatului Iulian Bulai în sesiunea parlamentară februarie –iunie 2018:

Deputatul a realizat și două rapoarte de activitate pentru cea mai recentă sesiune parlamentară, cel de-al doilea fiind axat doar pe calitatea de secretar al Camerei de Deputaților. Din cele două raporte (care pot fi consultate aici, respectiv aici) reiese că Iulian Bulai a contribuit la modificarea Legii adopției, lege ce va fi votată în sesiunea de primăvară; că a influențat emiterea unei Ordonanțe de Urgență de către Guvern pentru ca părinții ce realizează venituri din drepturi de proprietate intelectuală să primească o indemnizație pentru creșterea copilului raportată la venituri; că, în calitate de membru al Comisiei de cultură, a stat cu ochii pe activitatea din instituțiile media publice din România, Societatea Română de Televiziune (SRTv) și Societatea Română de Radiodifuziune (SRR); că a sprijinit proiectul autostrăzii A8, în Parlamentul României și la Bruxelles.

Deputatul Bulai a deschis, în toamna ce a trecut, un nou cabinet parlamentar. 

Tămășeni este comuna mea natală. Aici USR a luat cele mai multe voturi (27%) în județul Neamt la alegerile parlamentare din 2016 și tot la Tămășeni au fost strânse cele mai multe semnături din mediul rural în campania Fără Penali. Ca urmare a cererilor frecvente de întâlnire din partea cetățenilor, am decis înființarea unui cabinet parlamentar la Tămășeni. Am deschis acest cabinet odată cu ceremonia de resfințire a Monumentului eroilor din satul Tămășeni, cu ocazia anului Centenar. Ca observație, în urma celor aproape trei luni de la deschidere, mărturisesc că acest cabinet este cel mai vizitat de către cetățeni. Dacă în mediul urban, contactul între aleși și alegători se stabilește cel mai adesea prin intermediul internetului, se pare că în mediul rural este încă foarte importantă întâlnirea fizică. Mă bucur de această oportunitate de a vorbi cu oamenii care doresc să mă întâlnească și pe care sper să-i pot ajuta în problemele lor.”

Parlamentarul continuă și proiectul privind realizarea unui Muzeu al Colectivizării. 

Toamna aceasta am reușit să terminăm de recondiționat casa din 1906. Mai mult, în luna decembrie am aflat vestea bună că vom colabora cu o instituție de cercetare și documentare a abuzurilor drepturilor omului din Norvegia – Arkivet, care este interesată de proiectul nostru și care ar vrea să accesăm împreună fonduri EES (Euroean Economic Space). Proiectului nostru i s-a alăturat un nou voluntar entuziasmat, arhitectul Marius Balașcă, originar din Adjudeni, stabilit în București, care se va ocupa de proiectarea unei anexe la viitorul Muzeu al Colectivizării.”

Iulian Bulai a declarat că nu va mai candida pentru a fi secretar al Camerei Deputaților în sesiunea ce urmează întrucât a fost ales membru titular al delegației României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE), calitate ce presupune cel puțin patru deplasări la Strasbourg în acest an (prima chiar în aceste zile).

Declarațiile de avere și interese ale lui Iulian Bulai (din iunie 2018):

Cât ne costă pe noi, cetățenii, prezența lui Iulian Bulai în Camera Deputaților?

Deputatul USR a publicat în documentul realizat pentru presă și pentru cetățenii interesați și situația financiară. Indemnizația netă a fost de 10.160 lei/ lună, la care s-au adăugat 500 lei (sumă aferentă poziției de vicepreședinte al Comisiei de Egalitate de Șanse) și 1.000 lei (indemnizație de Secretar al Camerei Deputaților). Alte venituri au constat în: combustibil în circumscripție – 1.400 lei, suma forfetară pentru locuință în București – 4.600 lei, diurna parlamentară – 260 lei pe zi de lucru în Parlament, resurse alocate cabinetelor parlamentare – 25.000 lei/lunar (salarii, chirii, contracte, colaborări, cheltuieli curente etc).

„Așa cum am promis, surplusul de 800 lei îl voi dona în fiecare lună unei cauze sociale în care cred și care mă motivează. În această sesiune parlamentară, sume diferite au fost direcționate în următoarele scopuri: susținerea unui proiect de bibliotecă la Cabana Dochia, contribuție rechizite pentru copiii de pe Strada Fabricii din Roman, susținerea unui caz social la Zănești, susținerea unui student și a unui ONG nou înființat în județul Neamț.”

Birourile parlamentare din teritoriu ale deputatului Iulian Bulai sunt în:

Cei care doresc să-l contacteze pe deputatul Bulai o pot face și prin email, la adresa: iulian.bulai@cdep.ro

Exit mobile version