presshub.ro: Fonduri ratate, fonduri consumate. Bilanțul atragerii de bani europeni în vestul României

14

Frecvent apare în presa locală din Timișoara câte o nouă „bombă” referitoare la pierderea de fonduri europene de către primăria Timișoarei. De obicei, primarul liberal Nicolae Robu ripostează vehement, acuzând jurnaliștii că, atacându-l, ar face jocul PSD… Autoritățile județene –Aradul, Hunedoara sau Carașul –, care nu sunt fără cusur în atragerea de fonduri europene, nu sunt scutite de critică, iar OLAF/DLAF au avut în ultinii ani motive de suspiciune privind posibile fraude. Cifrele, contractele aflate în evidența ADR-Vest, coroborate cu realitățile din teren, spun însă adevărul.

  • Primăria din Timișoara a pierdut fonduri europene pentru 50 de microbuze electrice și pentru reabilitarea tramvaielor.
  • În acest timp, autoritățile județene și municipale din Arad au reușit împreună să remodeleze sistemul de spitale.
  • Fondurile europene au susținut progresul județelor mai sărace, precum Hunedoara și Caraș-Severin.
  • Pe de altă parte, numeroase fraude sunt investigate de OLAF/DLAF și DNA.
  • Agenția de Dezvoltare Regională – ADR Vest raportează însă, la împlinirea a 20 de ani, 900 de proiecte depuse și 1,2 miliarde de euro atrase în cele patru județe vestice: Arad, Caraș-Severin, Hunedoara, Timiș.

Citește tot articolul pe PressHub.ro!

Articol realizat pentru PressHub.ro în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookies, altfel nu merge. Presupunem că doriți să-l vizitați în continuare, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptVezi mai mult