presshub.ro: Cum se cheltuiesc la Iași banii UE? Foarte greu. Întârzierile costă sute de milioane de lei

7

La început de an calendaristic, la jumătatea mandatului actualilor aleși județeni, dar și în penultimul an al actualului exercițiu financiar al UE, PressHub și „Ziarul de Iași” fac și o radiografie a proiectelor aflate în derulare la Consiliul Județean. Din păcate, toate au întârzieri, unele chiar mari. Cel mai valoros: Axa interjudețeană Iași – Suceava (327 milioane lei), ce prevede construirea unei alternative de a ajunge în județul vecin plecând prin Breazu din Iași. El ar fi trebuit finalizat peste doi ani, în 2021, dar lucrarea nici măcar nu a început. Chiar și la proiectele mult mai mici, precum restaurarea muzeelor sau renovările de spitale stăm tot rău. Analizăm stadiul fiecărui proiect, cu termene oficiale, dar și cu prognoze realiste de finalizare.

Prima variantă a Programului Anual al Achizițiilor Publice (PAAP) preconizate de Consiliul Județean pentru 2019 prevede cinci investiții importante, unele aflate în diferite etape de derulare. Prima se referă la Parcul Industrial de la Lețcani, pentru care CJ a estimat cheltuieli de aproximativ 17 milioane de lei. Este vorba de construirea unor facilități și amenajarea suprafeței de 19 hectare a „Industrial Park” în vederea concesionării către investitori. O companie turcească producătoare de componente pentru injectoare auto și-a anunțat încă de astă-vară intenția de a angaja 250 de oameni pentru fabrica pe care vrea să o deschidă aici.


Citește tot articolul pe PressHub.ro!

Articol realizat pentru PressHub.ro în cadrul proiectului “Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE. Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

Abonează-te la newsletter!
Nu rata nici o știre! Trimitem un email în fiecare dimineață cu ultimele știri.
Te poți dezabona oricând.

Fii primul care află! Primești notificări imediat ce am publicat un articol.

Lasă un răspuns

Adresa dvs. de e-mail nu va fi publică.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookies, altfel nu merge. Presupunem că doriți să-l vizitați în continuare, dar puteți renunța dacă doriți. AcceptVezi mai mult