Site icon inRoman.ro

Instanța a suspendat executarea unei hotărâri a Consiliului Roman

CL Consiliul Local Roman 9385 pro

Tribunalul Neamț a hotărât să suspende executarea unei hotărâri aprobate de Consiliul Local Roman la începutul acestui an. Este vorba despre hotărârea prin care s-au comasat două servicii din cadrul Primăriei, respectiv Serviciul de Achiziții Publice și Serviciul Managementul Proiectelor (cel care s-a ocupat, începând cu 2009, de atragerea fondurilor europene). Prin comasare, funcțiile de șefi ale celor două servicii au dispărut, iar Primăria a organizat un concurs pentru funcția de șef al noului serviciu (ocupată de șeful fostului Serviciu Achiziții Publice).

Șefa fostului Serviciu de Management al Proiectelor, Irina Păvăluță, a făcut o plângere prealabilă  față de hotărârea Consiliului Local privind comasarea celor două structuri din Primărie. În ședința de la sfârșitul lunii februarie, cererea a fost respinsă de Consiliul Local, iar Irina Păvăluță s-a adresat instanței.

În primul dosar, Irina Păvăluță cere anularea hotărârii de Consiliu Local, iar în al doilea dosar a cerut suspendarea executării hotărârii până se termină judecata primului dosar. Mai exact, a solicitat judecătorilor ca această hotărâre să nu (mai) producă efecte până ce nu se clarifică dacă va fi sau nu anulată.

În proiectul de hotărâre prin care s-a propus respingerea plângerii prealabile, se arată și câteva motive pentru care Irina Păvăluță contestă actul normativ: proiectul a fost introdus suplimentar pe ordinea de zi, nu a fost însoțit de raportul de specialitate și de expunere de motive și fara avizul comisiilor și a principiului transparenței decizionale; alte motive invocate țin de oportunitatea proiectului. Primarul Lucian Micu, în calitate de inițiator, a respins toate acuzațiile. Consilierii locali nu au avut, în nicio ședință, discuții pe aceste proiecte și le-au aprobat în unanimitate. Odată mutat în intanță, litigiul se va soluționa de către judecători.

Exit mobile version