Site icon inRoman.ro

Senatorul Manoliu: „E o datorie a primarilor să depună proiecte pentru rețele de gaze”

Dan Manoliu

Senatorul Dan Manoliu, președintele PSD Roman, consideră că PSD respectă programul de dezvoltare asumat și că s-a reușit, până acum, finanțarea unor proiecte importante pentru comunitățile locale, mai ales prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

Parlamentarul  susține că este de salutat hotărârea Executivului prin care este stabilit cadrul general privind regimul juridic al contractelor de concesiune a serviciului de utilităţi publice de distribuţie a gazelor naturale.

Este o altă oportunitate în dezvoltarea satelor şi în asigurarea unor condiţii decente de viaţă, conform mileniului III. Planul Naţional de Dezvoltare a reţelelor de distribuţie gaze naturale este aşa cum am spus încă o măsură din Programul de Guvernare care devine realitate. Rămâne o datorie a administraţiilor publice locale interesate să înceapă depunerea de proiecte pentru înfiinţarea sau extinderea reţelelor de gaze naturale în localităţile pe care le administrează. Angajamentul nostru privind aducerea satului românesc în Europa este îndeplinit pas cu pas. Înfiinţarea şi extinderea reţelelor de distribuţie a gazului metan are dublu impact: asigurarea unor condiţii de trai europene pentru locuitorii din zona rurală prin facilitarea în gospodării a apei, canalizării şi gazului metan şi drumuri asfaltate de acces la aceste locaţii, respectiv contracararea crizei de lemne de foc care se face simţită în momentul actual când este înregistrat un deficit de aproape un milion de metri cub de lemn şi implicit protecţia mediului prin diminuarea activităţilor de tăiere a masei lemnoase. Demonstrând că are viziune actuala guvernare a ţinut cont de descoperirea unor mari zăcăminte de gaze naturale pe platforma Mării Negre, în arealul românesc.

senator Dan Manoliu, președinte PSD Roman

Preșdintele PSD Roman a adăugat că astfel de măsuri justifică votul dat de români social-democraților.

Sunt acţiuni şi măsuri care arată clar că PSD ului îi pasă de oameni, de condiţiile în care trăiesc şi justifică încrederea dată prin vot. Faptul că respectăm ce am promis este un argument în plus pentru români să ne acorde votul în continuare, în alegerile europarlamentare pentru ca prin reprezentanţii noştri trimişi în Parlamentul European să asigurăm României locul meritat în Europa.

senator Dan Manoliu, președinte PSD Roman
Exit mobile version