Site icon inRoman.ro

Topul localităților în care USR Plus a adunat cele mai mari procente

USR Plus in campanie alegeri europarlamentare 2

Fără o structură organizatorică clasică în toate localitățile din județ, fără primari care să „îndemne” la vot, se poate spune că în multe localități din județ, dar mai ales din zona Roman, USR Plus a fost surpriza alegerilor europarlamentare. Printre cifre se întrezărește un tipar dar și o surpriză majoră.

Rezultate bune erau de așteptat în localitățile cu locuitori de religie preponderent catolică din jurul Romanului, rezultatele însă sunt neateptat de bune. De departe cele mai bune procente le-a înregistrat USR Plus în localitățile comunei de baștină a deputatului USR Iulian Bulai: Tămășeni 46,51 % și Adjudeni 42,85 %. Surprinzător este procentul de 34,83 % obținut în Nisiporești, acolo unde campania locală s-a desfășurat de la distanță de un grup de voluntari din diaspora ce au fost foarte activi pe rețelele de socializare. La Pildești, în fieful PNL, USR Plus a obținut 32,34 %, următoarele în top fiind Rotunda cu 31,95 % și Barticești cu 27,93 %.

Surprinzător ar putea fi considerat și procentul obținut în comuna Săbăoani, acolo unde PSD dă primarul de foarte multă vreme: în Traian a obținut 25,85 %, cu un vot mai puțin decât PNL și unul mai mult decât PSD, iar în Săbăoani a obținut locul doi cu 26,96%, după PNL (29,86 %) și înaintea PSD 21,73 %.

Și la Gherăiești și Bîra USR Plus a ocupat locul doi cu 25,1 % respectiv 23,95 %.

De departe însă cea mai importantă victorie a fost obținută în municipiul reședință de județ, Piatra Neamț, unde USR Plus obține 23,76 %, detronând PNL (22,65 %) și trimițând PSD pe locul trei în clasament cu 20,32 %.

În partea opusă a topului se află localități mici aflate la mare distanță de aglomerațiile urbane: Nistria (com. Boghicea) cu zero voturi, Gorun și Solca (com. Oniceni) cu 0,65 % și 0,67 %. Săcăleni (com. Poienari), Căușeni (com. Boghicea), Giulești (com. Secuieni), Moreni (com. Văleni) și Slobozia (com. Boghicea) sunt alte localități unde USR a obținut între 1% și 2%.

La Roman USR Plus a obținut 20,43%, un scor mulțumitor dar sub media națională a partidului, și care poate transforma alianța într-un jucător politic important la următoarele alegeri.

Iulian Bulai

USR Plus a obținut un rezultat extraordinar în Neamț și asta printr-o mobilizare incredibilă a nemțenilor care vor schimbare. E o încredere care ne onorează și ne obligă și e doar primul pas. Ne vom lupta pentru Neamț și pentru nemțeni și la următoarele alegeri, fiindcă oamenii ne-au spus, ieri, prin votul lor, că vor o politică europeană, vor cinste și meritocrație.
Felicitări și mulțumiri speciale nemțenilor din Piatra Neamț, Tămășeni și Botești, care au dus Alianța 2020 pe primul loc acolo. Mulțumiri si felicitări aparte echipei Alianței de la Piatra Neamț, care a lucrat zi de zi, luni de zile, pentru acest rezultat.
Delegații noștri din secții au făcut o muncă deloc ușoară și le mulțumesc mult, lor, întregii echipe de campanie, membrilor și simpatizanților USR și PLUS, tuturor celor care ne-au votat. Enorm de mulți nemțeni din diaspora au stat ore și ore la coadă ca să voteze pentru o Românie în care să se poată întoarce. Faptul că mulți n-au fost lăsați să voteze e o rușine națională pe care nicio apă n-o va spăla vreodată.
Dar împreună vom ridica Neamțul acolo unde merită, va fi locul din care oamenii nu pleacă, ci locul în care vin.

Ilian Bulai, deputat USR
Exit mobile version