Site icon inRoman.ro

Dezbatere: Primăria vrea amenzi pentru lucrări făcute de mântuială

asfalt peticit Grivitei

Un proiect de modificare a hotărârii privind regulamentul de gospodărire a fost publicat pe site-ul Primăriei Roman pentru consultarea publică a cetățenilor.

Modificarea acestui act normativ se dorește a se realiza ca urmare a numeroaselor sesizări primite din partea cetațenilor, cu privire la modalitatea defectuoasă de refacere a infrastructurii rutiere, cel mai recent caz fiind cel de pe strada Griviței, acolo unde o lucrare la utilități a dus la decopertarea parțială a asfaltului, iar lucrarea de refacere a străzii și-a dovedit „calitatea” în doar câteva zile.

Conform proiectului, următoarele fapte vor fi contravenții și se vor amenda:

O altă modificare se referă la obligativitatea operatorilor serviciilor de telefonie/comunicatii/tv prin cablu de a ridica in maxim 24 ore stâlpii deteriorați sau căzuți pe domeniul public. Această modificare s-a impus după ce unei firme de telefonie i-a luat mai multe luni să ridice un stâlp ce era un adevărat pericol pentru cei care tranzitau strada Bogdan Dragoș, în ciuda adreselor repetate trimise de administrația locală.

Proiectul va sta în dezbatere publică timp de 30 de zile, astfel că romașcanii au pobilitatea de a îmbunătăți acest regulament de gospodărire a orașului.

Exit mobile version