Salutari din Roman: Trăiască Macanache din Principatul SUBCARPAȚI! – Cronicar la Kult Fest 2019 (II)

de | 12/08/2019 | Actualitate, Local, Parteneri

Se rotunjesc vremurile, prind iarași contur în jurul nostru. Parcă se închid cercurile platanelor, dezvăluind obârșiile fiecăruia. A fost nevoie de o revelație muzicală ca să înțelegem fuiorul comun care ne țese firul vieții. Folclorul vechi rămâne unitatea de măsură a tinerilor care aspiră, nu doar respiră. Îți dai seama de asta celebrând împreună cu ei răsăritul de lume și conectarea cu originile noului tip de patriotism. Cel din principatul „Subcarpați”.

În timp ce pornim spre Stadionul „Moldova”, pentru cea de-a treia și ultimă zi a evenimentului „Kult Fest 2019”, pe străzile Romanului simțim agitația furnicarului. Mașini și oameni în devenire grăbesc spre prima întâlnire cu raperul Machanache și formația „Subcarpați”. De la un moment dat încolo, romașcani de toate vârstele încep să se amestece amintindu-ne de sloganul festival kult: „mixează generații”. Schimbul de ștafetă pare o realitate desprinsă direct din irealitatea imediată a lui Blecher, ne arătăm bucuria unii altora într-un salut invizibil, care durează atât cât să ne trezim împreună din neputinciosul podiș moldovenesc în imaginarul ținut al lui MC Bean de sub Carpați.

Actul I

Până atunci, deschide seara Machanache într-o chilleală ce ne face să ne așezăm pe una din băncile teraselor amenajate de organizatori. Cu speranța că vom reuși să intrăm „in the mood”,…


Citește tot articolul pe salutaridinroman.wordpress.com!


Articol scris de Salutari din Roman

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele articole

se incarca

Cele mai citite articole

se incarca