Site icon inRoman.ro

Consiliul Județean: Curtea de Conturi a găsit lucrări plătite și nerealizate. Nu a văzut și zecile de mii de euro pagubă în cazul Dulamă

Prefectura cladire Consiliul Judetean palat administrativ 01

Curtea de Conturi a României, prin reprezentanții Camerei de Conturi Neamț,  au făcut, în luna iulie, un control la Consiliul Județean Neamț. Din raportul de 65 de pagini trimis instituției județene, reiese că la nivelul Consiliului Județean Neamț lucrurile funcționează fără probleme majore. 

Ce au găsit experții Camerei de Conturi Neamț: 

În raport se mai precizează că în timpul controlului, entitatea auditată a inițiat procedura de recuperare a sumelor constate în cadrul misiunii de audit. 

Ce nu au găsit experții Camerei de Conturi Neamț: 

Nu au găsit sumele plătite în plus de Consiliul Județean pentru a plăti un post de consilier și unul de vicepreședinte. După ce Dulamă a fost demis abuziv din funcție (demis prin ordin de prefect, repus în funcție de instanță), locul lui în calitate de vicepreședinte al CJ Neamț a fost luat de Adrian Diaconu, acesta primind indemnizația aferentă postului. Iar PMP a suplimentat locul rămas liber cu Florin-Tiberiu Ioniță, care, de asemenea, a fost plătit pentru activitatea sa. 

Într-un răspuns pentru înRoman.ro, Consiliul Județean Neamț spune că trebuie să plătească 217.785 lei – “sumă brută cuvenită domnului Laurențiu Cristinel Dulamă, pentru perioada 27 aprilie 2018 – 20 iunie 2019 conform deciziei instanței”

În același interval de timp, consilierul PMP Florin-Tiberiu Ioniță a primit 19.104 lei (sumă brută). Consiliul Județean NU a răspuns solicitării noastre privind demersurile pentru recuperarea sumelor de la cei care se fac vinovați de situație. 

Prin urmare, la cum se prezintă situația acum, consilierul județean PMP Ioniță a tras lozul cel mic: un an de mandat în CJ Neamț, cu experiența și plata aferente. Iar Adrian Diaconu, consilier județean PSD a tras lozul cel mare: un an de activitate ca vicepreședinte al CJ, cu o indemnizație brută de peste 45.000 de euro. 

Cine plătește? Evident că noi, cetățenii. CJ Neamț nici măcar nu s-a obosit să răspundă întrebării înRoman.ro referitoare la recuperarea banilor, iar Camera de Conturi nu “a văzut” o situație despre care presa locală scrie de mai bine de un an.

Exit mobile version