Site icon inRoman.ro

Școala din Bozieni, premiată pentru reciclarea deșeurilor electrice și electrocasnice

Scoala Bozieni

Școala din Bozieni a fost premiată de Patrula de Reciclare pentru deșeurile electrice și electrocasnice (DEEE) pe care elevii le-au strâns spre a fi reciclate. Premiul constă în produse pentru școală și elevi, în valoare de câteva sute de lei. 

Pentru elevi și profesori, marele câștig a fost cel al protejării mediului în care locuiesc.

Dacă nu am fi reciclat, toate deșeurile ar fi ajuns pe malul pârâului, sunt suficient de multe exemple în sensul acesta. Pentru noi este al doilea an în care am participat. La ediția anterioară am participat cu elevi de gimnaziu, în anul școlar 2018 – 2019 am participat cu elevi de clasă primară. Vrem să continuăm activitatea și în acest an școlar, dar am înțeles că de această dată va trebui să lucrăm cu elevi din clasele pregătitoare. Am fost înscriși de doamna profesoară de biologie, dumneaei îi aparține meritul.

Maria Murariu, director Școala Bozieni

Pe parcursul anului școlar, elevii au dus la școală toate becurile arse și bateriile consumate ori uzate, iar atunci când caravana Patrulei de Reciclare a trecut prin localitatea lor, elevii au strâns tot felul de deșeuri electronice și electrocasnice, pe care le-au predat patrulei. 

În cadrul campaniei Patrula de Reciclare au participat sute de unități de învățământ din toată țara. Din județul Neamț au participat doar Școala Bozieni și Școala Poiana Teiului. 

Centralizarea cifrelor la nivel național s-a terminat luni, 16 septembrie. Patrula de Reciclare a strâns în intervalul 1 septembrie 2018 – 31 august 2019, 3.704.000 kg DEEE, adică peste 160g DEEE/locuitor al României. 

Exit mobile version