Președintele Consiliului Județean Neamț, Ionel Arsene, riscă să rămână fără indemizația aferentă lunilor septembrie și noiembrie. Consilierul județean Cristian Ungureanu (PMP) vrea ca președintele CJ să fie tras la răspundere pentru faptul că în septembrie și noiembrie nu a convocat ședințe ordinare de Consiliu Județean.
“Președintele Consiliului Județean Neamț se face vinovat de încălcarea prevederilor OG 57 / 2019 art. 178 alin. 1 , art. 191, alin. 1, lit. a și b, art. 191, alin.3 lit.a., nesocotind astfel interesele generale ale colectivității locale prin neexercitarea atribuțiilor ce îi revin, potrivit legii.”
Criatian Ungurianu, consilier județean PMP
Consilierul județean PMP susține că și cei doi vicepreședinți ar putea fi sancționați, fiindcă au avut delegate atribuțiile președintelui în perioada în care Arsene nu a fost la serviciu. În cazul lor, sancțiunea ar fi chiar demiterea din funcție.
Vicepreședinții Consiliului Județean Neamț cărora le-au fost delegate atribuțiile președintelui în interiorul lunilor septembrie și noiembrie se fac vinovați de încălcarea acelorași prevederi legale prin săvârșirea de abateri grave și repetate în exercitarea mandatului. Având în vedere că nu am primit nici un răspuns la adresa înaintată către Secretarul general al Consiliului Județean Neamț în data de 2 decembrie 2019, deci nu cunosc perioadele și persoanele cărora le-au fost delegate atribuțiile președintelui în lunile vizate, solicit supunerea spre aprobarea Consiliului Județean a următoarelor sacțiuni: eliberarea din funcția de vicepreședinte a d-lui Dulamă Laurențiu Cristinel în conformitate cu prevederile art. 239 alin.1 litera d din OG 57/2019 privind Codul Administrativ; eliberarea din funcția de vicepreședinte a d-lui Asaftei Ion în conformitate cu prevederile art. 239 alin.1 litera d din OG 57/2019 privind Codul Administrativ; retragerea indemnizației lunare pentru două luni pentru dl. președinte Arsene Ionel în conformitate cu prevederile art. 233 alin.1, litera g din OG 57/2019 privind Codul Administrativ.”
Criatian Ungurianu, consilier județean PMP
Ungurianu a inițiat trei proiecte de hotărâre distincte, cerând secretarului județului să clarifice cine se face vinovat de faptul că plenul CJ nu s-a întrunit “în ședință ordinară cel puțin o dată pe lună, la convocarea președintelui consiliului județean”, așa cum se precizează în Codul Administrativ. Sancțiunile pe care consilierul județean sunt cele mai dure prevăzute în actul normativ invocat.