Site icon inRoman.ro

Probleme cu drumul de la Bicaz – Poiana Largului: război al declarațiilor între ministrul Transporturilor și Ionel Arsene

asfaltare DN 15 Bicaz Poiana Largului

Ministerul Transporturilor susține că atribuirea contractului de achiziție publică de proiectare, asistență tehnică și execuție de lucrări pentru punerea în siguranță a obiectivelor de pe DN 15 km 242+200 – km 286+250 (zona Bicaz) s-a făcut fără respectarea legislației în vigoare. Într-un comunicat de presă emis de Minister se precizează că Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Iași “cunoștea situația acestui sector de drum încă din anul 2018, dar nu a întreprins demersurile necesare pentru remedierea problemelor existente, în privința refacerii părții carosabile în urma alunecărilor de teren, asigurarea siguranței participanților la trafic și promovarea documentelor ce stau la baza elaborării și aprobării actelor normative necesare alocării sumelor pentru intervenție”.

Prin urmare, motivele de extremă urgență în cazul atribuirii contractului de achiziție publică nu ar fi fost determinate de evenimente imprevizibile, ci de lipsa de acțiune a DRDP Iași și a “ignorării măsurilor din Programul de măsuri pentru prevenirea alunecărilor de teren anexă la Hotărârea nr. 25/2018 a Comitetului județean Neamț pentru situații de urgență”. 

Ministerul Transporturilor mai susține că au fost atribuiți peste 387 milioane lei pentru această lucrare, “fără a avea la bază un studiu geodezic și o expertiză tehnică, ci doar în urma inspecției vizuale a obiectivelor” și că firma nu a depus la momentul semnării contractului (13 mai) garanția de bună execuție (10% din prețul contractului), ci abia cinci luni mai târziu.

Vremea firmelor ”de casă” ale baronului de Neamț, Ionel Arsene, a apus și vă spun că  de acum  înainte orice decizie trebuie luată și asumată, conform legii. Să dai apropiaților tăi contracte fără licitație, în valoare de 81 milioane euro, este încă o dovadă de tupeu maxim al politrucilor care au guvernat țara, până în noiembrie. Toate documentele aferente acestei ”prietenii financiare” vor fi transmise către Parchet, iar cei vinovați cu siguranță vor răspunde.

Lucian Bode, ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor

În replică, Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, a făcut public numărul de telefon al ministrului Bode pe motiv de “transparență” și acuză liberalii că vor să conducă țara cu dosare penale și cătușe. 

Oare știe acest individ cât de important este acest drum pentru turismul și economia din Neamț? Știe dumnealui care a fost impactul real al reconstrucției? Bănuiesc că a văzut niște foi de hârtie, că pe-aici n-a trecut! Era un drum distrus, aproape impracticabil, pe care riscai să îți pierzi viața sub bolovanii căzuți de pe munte. Oameni buni, dacă era ceva în neregulă, liberalii asmuțeau în Neamț instituții ale legii, nu un câine care și-a vopsit blana! Dar scopul acestor băieți instalați la Palatul Victoria este perfid. Șeful lor cerea arestarea a cinci judecători de la CCR pentru o decizie luată cu majoritate! Așa vor ei să conducă țara, cu dosare penale și cătușe! 

Ionel Arsene, președinte CJ Neamț
Exit mobile version