Site icon inRoman.ro

Clubul Bao: 30 de ani de Qwan ki Do la Roman (galerie foto-video)

Duminică, 9 februarie, sala polivalentă din Roman s-a umplut iar pe o rază de câteva sute de metri nu se mai găsea un loc de parcare disponibil. Nu a mai văzut sala atât de mulți oameni de când jucătoarea de handbal Cristina Neagu, acompaniată de colegele de la CSM București, zdruncina plasele porților. Clubul Bao a împlinit 30 de ani de activitate, 30 de ani în care mii de romașcani s-au format la școala condusă inițial de Valerică Diumea și apoi de Mihai Cristea.

Gândiți-vă că-i dați cuiva 10 euro și peste 25 de ani găsiți milioane. Asta a însemnat pentru mine să las clubul Bao pe mâna Vo Su Mihai. Cam așa simt eu ori de câte ori am ocazia să evaluez clubul Bao.

Tao Su Valerică Diumea, centură neagră 5 DANG

Tao Su Valerică Dumea a pus bazele clubului și timp de câțiva ani a făcut naveta la Roman pentru ca, mai târziu, să-i predea frâiele către Vo Su Mihai Cristea. Acesta a dezvoltat clubul până la nivelul de cel mai puternic club de Qwan Ki Do din țară, după cum declară și Giam Su Ovidiu Covaci, centură neagră 7 DANG, director tehnic Qwan Ki Do Romania.

Bao Roman este un exemplu pentru tot ceea ce înseamnă Qwan Ki Do în România, este cel mai puternic club din țară atât prin numărul de membri cât și prin rezultatele obținute. Și nu numai pe plan național, anul trecut clubul Bao a fost pe locul întâi la campionatul european rezervat copiilor. În condițiile în care în România sportul aproape s-a prăbușit, clubul Bao demonstrează că acolo unde este pasiune apar și reușitele.

Giam Su Ovidiu Covaci, centură neagră 7 DANG, director tehnic Qwan Ki Do Romania

Spectacolul de arte marțiale a început cu o ceremonie în care au fost amintiți toți cei care au influențat activitatea clubului romașcan, dar și în care elevii și-au arătat respectul și apreciarea pentru profesorul Mihai Cristea. Apoi au urmat demonstrații de măiestrie a membrilor clubului dar și invitați practicanți de Qwan Ki Do din lotul național, a practicanților de Ashihara Karate de la clubul din Piatra Neamț și a practicanților de Ai Ki Do și Tai Chi de la Academia de Arte Marțiale Mizuno Piatra Neamț. Spectacolul a început cu cei mai mici dintre „războinici” și s-a încheiat cu o probă de spargere.

Exit mobile version