Primarul Romanului, Lucian Micu, declarat incompatibil

de | 03/04/2020 | Local, Administrație, Justiție

Într-o postare pe Facebook, primarul Romanului, Lucian Micu, le aduce la cunoștință romașcanilor că a pierdut procesul de la Curtea de Casație și Justiție a României și, prin urmare, starea de incompatibilitate reclamată de Agenția Națională de Integritate este validă.

Verdictul dat de Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal a Curții de Casație și Justiție a României este:

  • Complet de judecată: Completul nr.3-NCPC
  • Numărul documentului de soluționare: 
  • Data documentului de soluționare: 02.04.2020
  • Tipul documentului de soluționare: Încheiere finală (dezinvestire)
  • Soluție: Încheiere
  • Detalii soluţie: Respinge, ca inadmisibilă, cererea formulată de reclamantul Micu Lucian Ovidiu privind sesizarea Curţii Constituţionale cu soluţionarea excepţiei de neconstituţionalitate a dispoziţiilor 21 alin.(1), (2), (3) şi (4), a dispoziţiilor articolului 10 alin.(1) lit. a, b, c, d, e, f, g şi h) şi a dispoziţiilor articolului 25 alin.(1), (2), (3) şi (4) din Legea nr.176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, pentru modificarea şi completarea Legii nr.144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative, precum şi a dispoziţiilor articolului 160 alin.(1) lit.b) din din O.U.G. nr.57/2019 privind Codul administrative. Cu recurs în 48 de ore de la pronunţare. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 2 aprilie 2020.

În ciuda deciziei instanței, Lucian Micu declară că „nimeni nu poate să treacă peste voința romașcanilor care m-au legitimat în funcție” și că legislația îi permite să rămână primar, ba ,ai mult, „nu există vreo lege care să-mi interzică dreptul de a candida„.

Postarea integrală

După cum mă cunoașteți, sunt o persoană cinstită și nu îmi place să ascund gunoiul sub preș. Când am ales și am fost ales să conduc acest oraș, știam că vor fi vremuri frumoase, dar și dificile, poate nu atât de grele ca povara noului coronavirus, dar până acum tot timpul am găsit soluții să depășim cu bine fiecare ”încercare a vieții”. Tocmai acum a venit și decizia ICCJ, prin care s-a dat dreptate inspectorilor ANI. Sigur că decizia mă nemulțumește, sunt dezamăgit, însă nu o comentez. Pot comenta, însă, că așa cum morții votează în unele județe ale țării, în Roman morții fac plângeri administrative. Pot comenta cu privire la faptul că dosarul care a ajuns în instanță era doar un sfert din cel inițial, mă refer la volum. De ce? Pentru că din el lipseau probe. Dar, acum nu mai contează.

Și în 2014, când eram viceprimar, și astăzi, când sunt primar, eram și sunt la fel de interesat de sănătatea romașcanilor, de calitatea actului medical. Da, am participat la ședințele Consiliului de Administrație de la Spital, pentru că e firesc să fiu interesat de asigurarea unor servicii medicale bune. Dacă preocuparea mea înseamnă ”incompatibilitate”, mă abțin…

Nu e deloc momentul acum să dezbat legislația care îmi permite să rămân primar – pentru că nimeni nu poate să treacă peste voința romașcanilor care m-au legitimat în funcție – și nici faptul că nu există vreo lege care să-mi interzică dreptul de a candida. Acum, trebuie să ne concentrăm cu toții pentru a lua măsurile cele mai bune pentru a feri Romanul și zonele limitrofe de răspândirea coronavirusului, să fim pregătiți să oferim asistență medicală pacienților și să avem cât mai puțin de suferit. Toate la timpul lor. Nimeni nu ar trebui să își facă timp pentru jocurile politice, eu unul îmi aloc tot timpul pentru a lua măsurile cele mai bune, pentru a vă informa, pentru a păstra stabilitatea în orașul nostru.

Lucian Micu

Articol scris de Gabriel Baciu

Fost realizator de programe, coordonator muzical și creator de reclame la Radio Nord-Est și Radio Terra; fost realizator de programe la CNS Roman; antreprenor în advertising și publicitate din 2003; membru fondator al săptămânalului Opinia Romașcană; consultant pentru comunicare, advertising și publicitate; grafician și dezvoltator site-uri web.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.