Site icon inRoman.ro

Cozmanciuc: „Guvernul PNL a luat decizii importante pentru a aloca sumele necesare pentru gestionarea crizei coronavirusului”

cozmanciucC

Președintele PNL Neamț, deputatul Mugur Cozmanciuc, susține că Guvernul este preocupat să vină cu soluții concrete pentru a-i ajuta pe români, pe cei din prima linie și mediul de afaceri.

Au fost alocate 3,9 miliarde de lei, din fonduri europene, pentru un pachet de măsuri destinat urgențelor din sănătate și asistență socială:

Guvernul a stabilit și normele metodologice de aplicare a programului IMM Invest, prin care a fost majorat plafonul de garantare a creditelor pentru IMM prin intermediul Fondului de garantare cu 5 miliarde de lei, iar acesta poate ajunge la 15 miliarde. 

Prin această măsură Guvernul garantează credite pentru investiții și pentru asigurarea capitalului de lucru. Dobânda pentru ambele produse este subvenționată integral, iar comisionul de administrare este zero. Garanția funcționează pentru 90% din credite în cazul creditelor până într-un milion de lei și de 80% pentru creditele de peste un milion. Guvernul a decis ca durata finanțărilor să fie de 10 ani pentru investiții și de 6 ani pentru capitalul de lucru. Efectul de multiplicare în economie al acestor măsuri este estimat la aproximativ 70 de miliarde de lei. Totodată, Guvernul a anunțat că se va suplimenta bugetul pentru plata concediilor medicale cu cel puţin cu 1 miliard de lei, iar fondurile la Ministerul Muncii au fost suplimentate cu 7 miliarde de lei pentru a plăti șomajul tehnic și alte forme de ajutor.

Mugur Cozmanciuc, președinte PNL Neamț
Exit mobile version