Site icon inRoman.ro

Bani pentru bone de la Primăria Roman

copil babysitter bona dadaca pexels 1257099

Primăria Roman va acorda un ajutor de bonă în valoare de maxim 710 lei/lună pentru fiecare copil, ajutorul urmând a fi primit de familiile cu venitul mai mic de 3500 lei/lună de membru. Proiectul de hotărâre, ce se află pe ordinea de zi în viitoarea ședință de consiliu local, vine ca urmare a legii cu nr. 35 din 31 martie 2020, administrația locală transpunând legislația națională în plan local.

Cine va beneficia de ajutorul de bonă

Conform legii, pot beneficia de ajutorul financiar pentru plata serviciilor oferite de bonă persoanele care au în întreținere copii de vârstă preșcolară, ale căror venituri sunt de până la 3.500 lei pe membru de familie și care se află în una dintre următoarele situații:

Pentru determinarea venitului lunar se ia în considerare media veniturilor nete realizate de beneficiar în ultimele 6 luni anterioare solicitării dreptului la ajutorul financiar.

Ajutorul financiar pentru plata serviciilor oferite de bonă se acordă lunar pentru fiecare copil de vârstă preșcolară care nu este înscris la creșă sau grădiniță sau pentru care solicitantul nu a refuzat un loc la creșă sau grădiniță ori nu a retras copilul de la creșă sau grădiniță.

Cât este ajutorul de bonă

În funcție de nivelul venitului net lunar pe membru de familie, ajutorul de bonă va fi astfel:

Ajutorul financiar se acordă pe bază de cerere și documente doveditoare care atestă îndeplinirea condițiilor:

Exit mobile version