Site icon inRoman.ro

Firmele din domeniu vor să atragă turiști în Neamț cu pachete turistice, ambasadori și spectacole

Ceahlau

mountain peak in autumn

Prima Adunare Generală Ordinară a Asociației pentru Dezvoltarea și Promovarea Turismului (ADPT) Neamț a avut loc săptămâna aceasta. ADPT Neamț a fost înființată în anul 2012 de către Județul Neamț – prin Consiliul Județean Neamț, Municipiul Piatra Neamț – prin Consiliul Local al Municipiului Piatra Neamț, Camera de Comerț și Industrie Neamț, ANTREC Neamț, Ro Com Central SA, Camping Troian SRL, Aldo Travel SRL, Casa Afacerilor SA, Real Traveller SRL și are sediul în incinta CCI Neamț.  Alături de membrii fondatori, din asociație mai fac parte ca membri Durau SA (Hotel Bistrița) și Turoag SA (Hanul Ancuței). 

Principalul obiectiv al ADPT Neamț îl constituie coordonarea activității de promovare continuă a potențialului turistic al județului, desfășurarea în comun a unor activități de dezvoltarea a brandului Județul Neamț și totodată încurajarea, implementarea și promovarea inițiativelor din domeniul turismului în scopul creșterii calității serviciilor în turism și al atragerii turiștilor. 

La întâlnire, au participat alături de membrii existenți și operatorii economici din turism care și-au exprimat dorința de a face parte din asociație în cursul acestui an, respectiv Atlas Aparthotel, Maia Outdor, agențiile de turism Imperial SM Travel, Eturia și Kamena Travel precum și agenția de servicii de ghid Telin Adventure & Travel. 

Cu prilejul întâlnirii, președintele CCI Neamț, Mihai Apopii a menționat că pentru a promova turismul local este necesară o schimbare de mentalitate astfel încât comunitatea trebuie să formeze o echipă și nu să fie formată din competitori.

În urma intervențiilor membrilor ADPT, s-au identificat următoare propuneri legate de acțiunile viitoare, în scopul atragerii și mai ales reținerii turiștilor în zona județului Neamț: 

CCI Neamț, prin intermediul Camerei de Comerț a României, își propune următoarele initiative legate de domeniul turismului, care au fost desprinse în urma întâlnirii:

Exit mobile version