Site icon inRoman.ro

PMP a votat alături de PSD și ALDE pentru ca Lucian Micu să aibă voie să candideze

20200815 174556

PSD a cerut, sâmbătă dimineață, să fie reanalizată candidatura lui Lucian Micu la Primăria Roman, după ce, în cursul zilei de ieri, Biroul Electoral Municipal (BEM) s-a pronunțat împotrivă prin vot. Decizia de a nu admite candidatura fostului primar – nici pentru funcția de primar, nici pentru cea de consilier local – a fost luată cu o majopritate de de cinci voturi la trei, cei trei membri ai BEM care au dorit ca Lucian Micu să poată candida fiind reprezentanții partidelor PSD și ALDE, partide care se află în alianță la alegerile locale din septembrie 2020, dar și reprezentantul PMP.

Lucian Micu are dreptul de a se adresa Judecătoriei Roman cu privire la decizia BEM, în maxim 24 de ore. Decizia Judecătoriei Roman poate fi atacată la Tribunalul Neamț.

Biroul Electoral Municipal are în acest moment nouă membri: un președinte, un locțiitor de președinte, un reprezentant al minorităților și șase reprezentanți ai partidelor parlamentare. Reprezentanții partidelor sunt delegați care votează în conformitate cu deciziile luate de partide.

Votul pentru candidatura lui Micu din partea partidului lui Traian Băsescu poate părea surprinzător pentru cei care încă percep PMP ca un partid de dreapta. Însă, la nivelul județului, PMP a jucat în aceeași echipă cu Ionel Arsene și PSD.

Canidații PMP la primăriile Roman și Piatra Neamț sunt Sorin Cazan (politician care se remarcat prin numărul mare de partide sub sigla cărora a activat de-a lungul timpului, cu toate că el a declarat că nu se consideră un „traseist”), respectiv Dragoș Chitic – actualul primar, cu o condamnare, în primă instanță, pentru fapte de corupție. La momentul trimiterii în judecată, Mugur Cozmanciuc l-a demis pe Chitic din fruntea organizației PNL Piatra-Neamț. În scandalul intern, Leoreanu și Țapu l-au susținut pe Chitic, dar victoria a fost de scurtă durată pentru că primarul de Piatra a pierdut procesul la instanța de fond. Liberalii nu aveau cum să-l mai susțină pentru un nou mandat din acest motiv, dar Chitic a găsit un loc gata pregătit la PMP.

Exit mobile version