Site icon inRoman.ro

FSLI răspunde „amenințărilor” adresate de guvernanți profesorilor

scoala online laptop elev thomas park unsplash

Chiar dacă majoritatea dascălilor s-ar fi așteptat la organizarea unei forme de protest încă înainte de începerea anului școlar, mai ales când li s-a comunicat că nu vor primi creșterea salarială de la 1 septembire 2020, așa cum prevede legea, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ a ales să facă un Apel public către Guvernul României prin care solicită următoarele:

În comunicatul de presă emis de FSLI se precizează că doar prin îndeplinirea solicitărilor expuse, în limite legale, oferind garanția protecției tuturor celor implicați în actul educational, „Guvernul României poate solicita luarea unor măsuri împotriva cadrelor didactice care nu doresc să fie filmate în timpul predării online. Este revoltător faptul că domnului Ludovic Orban, Prim-Ministrul României, i pare a fi o “bazaconie” faptul că profesorii solicită respectarea regulilor de protecție a datelor personale, măsuri care se aplică în toate țările membre ale Uniunii Europene!”

Dreptul la educație al elevilor este garantat de Constituția României, iar pentru ca acest deziderat să se aplice, cei care guvernează au obligația să găsească soluții. În acest moment există un număr apreciabil de elevi care nu participă la școala online, pentru că nu dispun de mijloacele necesare. Era și este de datoria Guvernului României să asigure aceste echipamente tehnice. Școala online presupune ca toate unitățile de învățământ să posede echipamente performante, astfel încât elevii să audă la parametri normali ceea ce predă profesorul în sala de clasă și nu numai. Nu se întâmplă acest lucru, din păcate! Ba mai mult, deși nu li se asigură echipamentele necesare, profesorii sunt acum amenințați cu desfacerea contractului individual de muncă dacă nu predau online, ceea ce este un abuz. Și, în viziunea celor care guvernanează, nici la protecția propriei imagini nu mai au dreptul, într-o țară care face parte din U.E. și care a stabilit reguli clare legate de această protecție.

Simion Hancescu, președinte FSLI

Photo by Thomas Park on Unsplash

Exit mobile version