Site icon inRoman.ro

Se pot depune cereri pentru tichete sociale

Directia de Asistenta si Protectie Sociala Roman

Începând de luni, 19 octombrie, romașcanii pot depune cereri la Direcția de Asitență Socială, pentru acordarea de tichete sociale. 

Tichetele sociale pe care le acordă Primăria, prin decizie a Consiliul Local, sunt oferite familiilor din care cel puțin un membru este pensionar sau persoană cu handicap ori sunt persoane aflate în situație de risc social, care din motive de sănătate și condiții socio-economice precare, nu pot să-și asigure un nivel minim de trai.

Distribuirea tichetelor sociale este un sprijin material constând în acordarea de 2 ori pe an de tichete sociale în valoare de 70 de lei, în vederea achiziționării de alimente de bază și medicamente. Beneficiază de tichete sociale orice familie în care cel puțin un membru este pensionar sau persoana cu handicap, persoanele singure pensionare, persoanele singure încadrate în grad de handicap care: au domiciliul în municipiul Roman și realizează venituri nete ce nu depășesc 1200 lei/lună/membru de familie.

Actele necesare în baza cărora se acordă tichetele sociale

Veniturile familiei/persoanei singure

La stabilirea venitului net lunar al familiei sau persoanei singure care solicită acordarea de tichete sociale, se iau in calcul exclusiv, doar următoarele categorii de venituri:

Solicitarea tichetelor sociale

Graficul acordării tichetelor sociale

Tichetele sociale nedistribuite se pot ridica până la sfârșitul anului calendaristic.

Exit mobile version