Site icon inRoman.ro

Carantină în două comune din județul Neamț

masca covid pexels nandhu kumar 3991311

Departamentul pentru Situații de Urgență, a hotărât ca două comune din Neamț să intre în carantină totală, din cauza situației epidemiologice din cele două.

Comuna Tașca a înregistrat 26 de cazuri de infectări cu virusul SARS-CoV-2, iar comuna Tarcău a înregistrat 13, ceea ce face ca cele două să înregistreze un procent de peste trei cazuri la mia de locuitori. La propunerea Direcției de Sănătate Publică Neamț, Raed Arafat a semnat ordinul de plasare a celor două comune în carantină zonală pentru o perioadă de 14 zile, începând cu data de 21 octombrie, ora 05:00.

Ce înseamnă carantina zonală

În/din zonă este permisă intrarea/ieşirea pentru:

Toate persoanele care au drept de circulație vor prezenta autorităţilor competente un document din care să rezulte calitatea de elev, legitimaţie de serviciu valabilă, adeverinţă de salariat eliberată de angajator sau alt document care să ateste activitatea profesională sau o declaraţie din care să rezulte motivul justificat al deplasării.

Este permisă tranzitarea localităţilor de către persoanele care nu au domiciliul pe raza acestora, fiind interzisă oprirea în aceste localităţi.

Este strict interzisă intrarea/ieşirea în/din zonă prin alte locuri şi căi de acces decât cele deschise circulaţiei publice de pe drumurile europene, naţionale, judeţene şi comunale.

Photo by Nandhu Kumar from Pexels

Exit mobile version